Metsä

Muotilehti Vogue kääritään pian Stora Enson tuottamaan pakkaukseen

Vogue Scandinavian uudella pakkauksella pyritään vastaamaan muotiyleisön kasvavaan kiinnostukseen ympäristöasioista.
Stora Enso
Monilla mailla on Voguesta omat versionsa. Tunnetuimpia ovat Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan, Italian ja Ranskan Voguet.

Maailmanlaajuisen muotilehti Voguen Skandinavian versio pakataan muovikääreen sijaan hiilineutraaliin ja uusiutuvaan pakkaukseen. Pakkaukset on suunniteltu ja tuotettu yhdessä Stora Enson kanssa.

Metsäjätin ja muotilehden yhteistyön avulla Vogue Scandinavia pyrkii pakkauksissaan hiilineutraaliuteen tehokkaan tuotannon ja uusiutuvan materiaalin avulla. Loput päästöt on tarkoitus kompensoida.

Pakkauskehityksen lisäksi Stora Enso on mukana kehittämässä lehden vastuullisuusraportointia ja toimii asiantuntijana muun muassa elinkaariarvioinneissa.

Stora Enson viestintä- ja markkinointijohtaja Ulrika Liljan mukaan yritys haluaa vastata yhä ympäristötietoisemman muotiyleisön pyrkimykseen kohti kestävämpää maailmaa.

”Toteutamme tätä pyrkimystä uusiutuvien materiaalien, kiertotalouden mukaisen suunnittelun ja hiilineutraalien teknologioiden avulla Vogue Scandinavian ensimmäisestä numerosta lähtien", hän sanoo.

"Vogue Scandinavia on kasvuyritys, ja tavoitteemme on murtaa perinteistä mediaympäristöä. Sen toteuttaminen maailman vanhimpiin kuuluvan yrityksen kanssa tekee tästä yhden urani mielenkiintoisimmista kumppanuuksista”, sanoo Vogue Scandinavian päätoimittaja Martina Bonnier.

Vogue Scandinavian ensimmäisen numeron on tarkoitus ilmestyä elokuussa.

Lue myös:

Stora Enso ja Pulpex ryhtyvät valmistamaan puukuitupohjaisia pulloja – uuden tuotantolinjan odotetaan valmistuvan 2022

"Muovi ei pakkausmateriaalina ole pahis, mutta se, mihin muovipakkaus käytön jälkeen päätyy, voi tehdä siitä ympäristön kannalta haitallisen" – Valio vähensi tuotepakkauksistaan muovia 23 miljoonan muovipussin verran vuoden 2020 aikana

Puupohjaista vaatekuitua valmistava Spinnova avaa kaupallisen mittakaavan tehtaan Jyväskylään

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsä Group kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä alkuvuonna – sellun huippuhinnat näkyvät reippaina tulosparannuksina

Paperin markkina tasapainottuu

Stora Enson puutuotteet ja sellu ennätysvauhdissa – "Kasvua vauhditti perinteisten sahatuotteiden poikkeuksellisen vahva maailmanlaajuinen kysyntä"

Kartongeista tuli uusi kivijalka – Stora Enson toimitusjohtaja uskoo, että kartongeissa on vielä paljon kasvunsijaa – metsään Annica Bresky vetäytyy pohtimaan suuria linjoja