Metsä

Stora Enso myy Sachsenin sanomalehtipaperitehtaan Saksassa – sveitsiläinen Model Group ryhtyy valmistamaan tehtaalla aaltopahvia

Sachsenin tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 310 000 tonnia keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia.
Jarkko Sirkiä
Sachsenin tehtaan myynnillä ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan.

Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen Eilenburgissa Saksassa sijaitsevan Sachsenin tehtaan myynnistä sveitsiläiselle perheyritykselle Model Groupille.

Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 310 000 tonnia keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia.

Sopimuksen mukaan Model Group omistaa Sachsenin tehtaan ja vastaa sen toiminnasta, kun kauppa on tehty. Stora Enso jatkaa kuitenkin Sachsenin paperituotteiden myyntiä ja jakelua 18 kuukautta kaupan solmimisesta. Tämän jakson päätyttyä Model Group muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi, Stora Enson tiedote kertoo.

Kaikki Sachsenin tehtaan 230 työntekijää siirtyvät Model Groupin palvelukseen.

Kaupan yritysarvo on Stora Enson mukaan 35 miljoonaa euroa. Kaupalla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta yhtiön operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan.

Stora Enso kirjaa kertaluonteisen, noin 32 miljoonan euron kulun vuoden 2021 toisen neljänneksen IFRS-liiketulokseen vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä. Kauppa on määrä saada päätökseen vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä.

Model Groupin päätoimipaikka on Weinfeldenissa Sveitsissä. Yritys valmistaa pakkauksia kartongista ja aaltopahvista. Yrityksellä on yhdeksän aaltopahvia valmistavaa tehdasta Euroopassa ja kaksi voimapaperia valmistavaa tehdasta Sveitsissä.

Viime vuonna Model Groupin liikevaihto oli 859 miljoonaa Sveitsin frangia eli nykykursseilla noin 780 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli 4 225 työntekijää.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsä Group kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä alkuvuonna – sellun huippuhinnat näkyvät reippaina tulosparannuksina

Paperin markkina tasapainottuu

Stora Enson puutuotteet ja sellu ennätysvauhdissa – "Kasvua vauhditti perinteisten sahatuotteiden poikkeuksellisen vahva maailmanlaajuinen kysyntä"

Kartongeista tuli uusi kivijalka – Stora Enson toimitusjohtaja uskoo, että kartongeissa on vielä paljon kasvunsijaa – metsään Annica Bresky vetäytyy pohtimaan suuria linjoja