Metsä

Stora Enson yt-neuvottelut päätökseen Veitsiluodossa – tehtaan lopettaminen vie työpaikat 550 työntekijältä

Yhtiö selvittää parhaillaan, millaista toimintaa Veitsiluodossa voisi olla tulevaisuudessa.
Jyrki Nikkilä
Stora Enson Veitsiluodon paperitehdas Kemissä. Arkistokuva.

Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut Kemin Veitsiluodossa. Neuvottelujen jäljiltä yhtiö irtisanoo 550 työntekijää lakkautettavilta paperi- ja sellutehtailta.

Stora Enso kertoo, että noin 28 prosenttia irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä. Sulkemisen arvioitiin alun perin vaikuttavan enintään 670 henkilöön.

Pääosa työsuhteista päättyy tammikuun 2022 loppuun mennessä.

Stora Enso tutkii parhaillaan, millaista toimintaa Veitsiluodossa voisi tulevaisuudessa olla. Eri vaihtoehtoja ja niiden kannattavuutta tulee selvittämään ulkopuolinen asiantuntija, ja prosessin koordinointiin osallistuvat työ- ja elinkeinoministeriö, Kemin kaupunki ja muita kumppaneita.

Veitsiluodon alueen käyttöä tulevaisuudessa tukevat monet seikat, kuten vahva teollinen infrastruktuuri ja syväväylä, yhteys valtakunnalliseen sähköverkkoon, puhtaan veden saatavuus sekä mahdollisuus hyödyntää uusiutuvaa energiaa, laajentaa tiloja ja käyttää jäähdytykseen merivettä.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsä Group kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä alkuvuonna – sellun huippuhinnat näkyvät reippaina tulosparannuksina

Paperin markkina tasapainottuu

Stora Enson puutuotteet ja sellu ennätysvauhdissa – "Kasvua vauhditti perinteisten sahatuotteiden poikkeuksellisen vahva maailmanlaajuinen kysyntä"

Kartongeista tuli uusi kivijalka – Stora Enson toimitusjohtaja uskoo, että kartongeissa on vielä paljon kasvunsijaa – metsään Annica Bresky vetäytyy pohtimaan suuria linjoja