Metsä

Puukauppojen määrä jäi alle puoleen miljoonaan kuutiometriin viime viikolla – kesälomakausi näkyy kauppavauhdissa

Yksityismetsien puukaupoissa ollaan 51 prosenttia edellä viime vuoden tahtia.
Jyrki Luukkonen
Alkuvuonna Metsäteollisuuden jäsenet ovat ostaneet yksityismetsistä puuta tähän mennessä 21,6 miljoonaa kuutiometriä, mikä on pari prosenttia vähemmän kuin huippuvuonna 2018 vastaavaan aikaan.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä 491 210 kuutiometriä viime viikolla.

Viime viikon kauppamäärä oli selvästi enemmän kuin kahtena edellisenä vuonna vastaavalla viikolla, mutta 42 000 kuutiometriä vähemmän kuin huippuvuonna 2018.

Puukaupan vauhti on hiljentynyt kesälomakauden edetessä. Juhannuksen jälkeisellä viikolla ylittyi miljoonan kuutiometrin raja, ja toissa viikolla kauppoja syntyi 747 525 kuutiometriä.

Koko alkuvuonna Metsäteollisuuden jäsenet ovat ostaneet yksityismetsistä puuta tähän mennessä 21,6 miljoonaa kuutiometriä. Se on 51 prosenttia enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, jolloin kauppamäärä oli 14,4 miljoonaa kuutiota.

Huippuvuonna 2018 kauppoja oli tehty tähän aikaa vuodesta 22,0 miljoonaa kuutiometriä, eli siitä vauhdista ollaan nyt jäljessä pari prosenttia.

Tämä ja kaksi seuraavaa viikkoa ovat olleet perinteisesti vuoden hiljaisimmat viikot puukaupassa. Suuri osa sahayrityksistä pitää kesälomataukoa, jonka aikana tehdään lukuisia koneiden ja laitteiden huoltotöitä.

Erittäin hyvän suhdannetilanteen vuoksi muutamat sahat ovat lyhentäneet tänä vuonna kesätaukoa aiemmasta.

Sahat käynnistävät tuotannon yleensä elokuun alkupuolella.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Puukauppa käy liki huippuvuoden 2018 vauhtia

Puun runkohinnoittelu on yleistynyt – tunnetko ja tiedätkö, mistä siinä on kysymys?

EU:n metsästrategia otti askeleita parempaan suuntaan, mutta jarruttaa metsien käyttöä, Metsäteollisuus arvioi – "Strategia jää ristiriitaiseksi"

EU:n ilmastopaketti ei tunnista metsäteollisuuden tarjoamia ratkaisuja – "Saimme pahimmillaan jarruohjelman", Metsäteollisuus ry arvostelee