Metsä

UPM:n ja Paperiliiton neuvottelut takkuilevat – tapaaminen peruttu

UPM haluaa liiketoimintakohtaiset neuvottelut, mutta Paperiliitto edellyttää yhtiötason työehtosopimusta.
Sanne Katainen
UPM:llä on viisi liiketoiminta-aluetta, joissa Paperiliitto on sopimuskumppani.

UPM:n ja työntekijöitä edustavan Paperiliiton työehtosopimusneuvottelut takkuilevat.

Paperiliitto on peruuttanut UPM:n biopolttoaineliiketoiminnan kanssa sovitun tapaamisen, UPM:n tiedote kertoo.

UPM on pyrkinyt keväästä alkaen käynnistämään Paperiliiton kanssa liiketoimintakohtaisia työehtosopimusneuvotteluita, samaan tapaan kuin yhtiön mukaan saha- ja vaneriliiketoiminnoissa on käyty neuvotteluja sahojen ja vaneritehtaiden luottamusmiesten ja Teollisuusliiton kanssa toukokuusta alkaen.

"Paperiliitto on kuitenkin ilmoittanut, että se ei käy neuvotteluita UPM:n liiketoimintojen kanssa, vaan edellyttää yhtä yhtiötason työehtosopimusta", UPM:n tiedotteessa todetaan.

UPM:n mukaan yhtiön painopaperiliiketoiminta oli jo tavannut Paperiliittoa ja muutkin liiketoiminnat olivat valmistautuneet vastaaviin tapaamisiin.

UPM:llä on viisi liiketoiminta-aluetta, joissa Paperiliitto on tällä hetkellä sopimuskumppani.

"Yli 50 vuotta vanha paperiteollisuuden työehtosopimus ei vastaa tämän päivän työelämän vaatimuksiin eikä takaa kilpailukykyä täysin muuttuneessa paperi- ja selluliiketoimintojen toimintaympäristössä. Se ei myöskään sovellu uusiin, täysin erilaisiin liiketoimintoihin, kuten biopolttoaineiden valmistukseen", UPM perustelee.

Työn järjestämisestä ja sujuvuudesta, työajasta ja palkasta sekä osaamisen kehittämisestä yhtiö haluaa neuvotella ja sopia Paperiliiton ja henkilöstön edustajien kanssa liiketoiminnoittain.

Jo aiemmin Paperiliitto on UPM:n mukaan ilmoittanut, että yhtiön luottamusmiehet eivät voi osallistua työehtoneuvotteluihin vaan neuvottelut käydään liiton toimiston kanssa.

Paperiliitto ilmoitti tänään maanantaina verkkosivuillaan, että neuvottelujen aikana se ei tiedota tai kommentoi julkisuuteen yksittäistä yritystä koskevien neuvottelujen kulkua.

Paperiliitto toteaa, että se sopii paperiteollisuuden työehdot yrityskohtaisesti.

Liiton tavoite on, että kaikki uudet yrityskohtaiset työehtosopimukset ovat valmiita marraskuun lopussa. "Osa alkaneista neuvotteluista on edennyt varsin pitkälle", liitto kertoo.

Paperiliitto korostaa, että se sopii edelleen työehdot jäsentensä puolesta.

Juttua päivitetty 16.8.2021 klo 17:53: Lisätty Paperiliiton ilmoitus liiton verkkosivuilta.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

UPM:n painopaperien vetäjäksi ja yhtiön johtajiston jäseneksi nousee Massimo Reynaudo – Winfried Schaur siirtyy teknologiajohtajaksi

Björn Wahlroos osti UPM:n osakkeita lisää 10,7 miljoonalla eurolla

Paperiliitto syyttää UPM:ää uhkailusta ja koko neuvottelukierroksen vaarantamisesta

UPM kannustaa Paperiliittoa edelleen liiketoimintakohtaisiin sopimuksiin