Metsä

Paperiliitto syyttää UPM:ää uhkailusta ja koko neuvottelukierroksen vaarantamisesta

UPM pyrkii liiketoimintakohtaisiin ratkaisuihin, mutta Paperiliitto haluaa yhden yrityskohtaisen sopimuksen.
Sanne Katainen
Petri Vanhalan mukaan UPM haluaa murskata Paperiliiton ja luottamusmiesjärjestelmän.

Paperiliitto ja UPM eivät ole päässeet työehtoneuvotteluissa eteenpäin. Paperiliitto pitää kiinni vaatimuksesta yhdestä yrityskohtaisesta sopimuksesta ja UPM haluaa erillisiä liiketoimintakohtaisia sopimuksia.

UPM kertoi eilen vaihtoehdoista, joita se käyttää, jos sopimuksiin ei päästä. Paperiliiton mukaan ehdot eivät tulleet yllätyksenä.

Paperiliitto pitää UPM:n ehtoja työntekijöiden uhkailuna. Yhtiön esittämällä tavalla keskimääräinen palkka putoaisi liiton laskelman perusteella vähintään kolmanneksen. Ilta- ja yötyölisät maksettaisiin, mutta työehtosopimuksella sovitut muut lisät jäisivät pois.

"Rajut heikennykset työehtoihin eivät yllätä. Nämä samat tavoitteet UPM olisi esittänyt Paperiliitolle, jos olisimme aloittaneet UPM:n vaatimalla tavalla liiketoimintakohtaiset neuvottelut", sanoo Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

Vanhalan mukaan heikennykset kohdistuvat myös suoraan Paperiliiton toimintaan. Luottamusmiesten sijasta henkilöstö voisi valita edustajikseen luottamusvaltuutetut, joiden toimivalta perustuu työsopimuslakiin.

"UPM on valmis heikentämään työntekijöidensä työsuhteen ehtoja tosi rajulla kädellä. Yhtiö haluaa murtaa luottamusmiesjärjestelmän – ja Paperiliiton. Tämänlainen toiminta ei kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan", Vanhala toteaa.

UPM on esityksillään asettanut tason, jonka yli yhtiö sanoo sopivansa vain liiketoimintakohtaisella työehtosopimuksella. Paperiliiton näkökulmasta kyseessä on pohjanoteeraus, joka ei kuvasta työntekijöiden arvostusta.

"UPM:n halu heikentää yksilön oikeuksia ja murentaa luottamusmiehen asemaa vie UPM:ltä uskottavuutta luotettavana sopijakumppanina kokonaisuudessaan. UPM ei ainoastaan riskeeraa koko työmarkkinakierroksen henkeä vaan se pilaa myös oman maineensa työnantajana", arvioi liittosihteeri Juhani Siira.

UPM on asiasta täysin toista mieltä. Yhtiön mukaan sen esittämä vaihtoehto olisi kaikille paras.

Paperiteollisuuden nykyinen työehtosopimus on voimassa 31.12.2021 saakka.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

UPM alkaa valmistaa Coca-Colalle kasvipohjaisia juomapulloja

Stora Enson ja Paperiliiton sopu ei ohjaa muita metsäjättejä – varsinkin UPM:n neuvottelujen tilanne tulehtunut

UPM myy Kaipolan paperitehdasalueen Jämsässä – ostaja suunnittelee alueen kehittämistä tuotannolliseen toimintaan

UPM myy lakkautetun ranskalaisen paperitehtaansa