Metsä

MM Kotkamills löysi uuden toimitusjohtajan talon sisältä – Päivi Suutarilla on pitkä kokemus kartonkipakkauksista

MM Kotkamillsin kartonkiliiketoiminnan kehittäjä ja toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoo jättävänsä yrityksen hyvin mielin.
Kuvat: Sanne Katainen, MM Kotkamills
MM Kotkamillsin uusi toimitusjohtaja Päivi Suutari tuntee tehtaan hyvin, sillä hän aloitti Kotkamillsin kehitysjohtajana vuonna 2019.

Itävaltalaisen Mayr-Melnhofin (MM-konserni) omistukseen siirtyneen Kotkamillsin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Päivi Suutari, 58, lokakuun alusta lähtien.

Suutari aloitti Kotkamillsin kehitysjohtajana vuonna 2019. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kartonki- ja pakkaustoimialoilta Stora Enson ja Huhtamäen palveluksessa Euroopassa ja Aasiassa.

MM-konsernin toimitusjohtaja Peter Oswald kehuu Suutaria johtajaksi, jolla on kokemusta integraatiotilanteista kansainvälisissä tehtävissä.

"Hänen tehtävänsä on nyt yhdessä MM-konsernin kanssa luoda strategia, jolla konserni voi ottaa johtavan aseman ensikuitukartonkimarkkinoilla sekä mahdollistaa laminaattipaperin ja sahatavaran valmistuksen menestyksekkään jatkamisen”, Oswald sanoo tiedotteessa.

MM Kotkamillsin kartonkiliiketoiminnan kehittäjä ja toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoo jättävänsä yrityksen hyvillä mielin.

”Pitkien ponnistelujen jälkeen löysimme MM-konsernin ja totesimme, että siinä on paras mahdollinen isäntä tälle uudelle Kotkamillsille. He ovat tuoneet yritykseen lisää vahvuutta ja kehitysmahdollisuuksia. Päivin johdolla MM-konsernin kanssa varmistetaan tämän menestystarinan jatkuminen myös tulevaisuudessa", Hämäläinen sanoo.

Euroopan kolmanneksi suurin taivekartongin tuottaja MM-konserni maksoi Kotkamillsistä noin 425 miljoonaa euroa.

Vuodesta 2015 asti Kotkamillsin suurin omistaja oli suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot. Vähemmistöomistajiin kuuluivat Markku Hämäläinen ja muu yhtiön johto, Teollisuussijoitus, Nordic Mezzanine Fund III -rahasto, eläkevakuutusyhtiö Elo ja Suomen Teollisuussijoitus Oy.

Lue lisää:

Kotkamillsin myynti itävaltalaiselle kartonkiyhtiölle Mayr-Melnhofille varmistui – kilpailuviranomaiset hyväksyneet 425 miljoonan euron kaupan

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Kotkamillsin myynti itävaltalaiselle kartonkiyhtiölle Mayr-Melnhofille varmistui – kilpailuviranomaiset hyväksyneet 425 miljoonan euron kaupan

Kotkamillsin sahapalon vahingoiksi arvioidaan muutamia kymmeniä tuhansia euroja – sahan tuotanto käynnistynee huomenna

Kotkamillsin taivekartonkikoneet pyörivät täysillä – elintarvikekartonki käy nyt kaupaksi

Teemu Pukin seura Norwich City saa ripauksen lisää suomalaisuutta – otteluiden muovikupit vaihtuvat Kotkamillsin kartonkikuppeihin