Metsä

MT koetaan johtavaksi metsämediaksi – asema jatkanut vankistumistaan

Tuoreen kyselyn mukaan Maaseudun Tulevaisuus koetaan yhä laajemmalla rintamalla metsätalouden johtavaksi mediaksi.
Timo Filpus

Syyskuussa tehdyn Metsätutka-kyselyyn vastanneet pitävät Maaseudun Tulevaisuutta metsätalouden ykkösmediana. MT:n nimesi johtavaksi metsämediaksi 53 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Metsälehti asettui kyselyssä metsämedioiden hyväksi kakkoseksi. Sen nimesi johtavaksi mediaksi 17 prosenttia vastaajista. Kolmanneksi arvioitiin metsänhoitoyhdistysten lehdet, viiden prosentin osuudella. Kummankin osalta luku laski hieman edellisestä, vuoden 2019 vastaavasta kyselystä.

MT koettiin vahvasti ykkösmediaksi etenkin usein puukauppa tekevien keskuudessa, silti asema on tukeva myös harvoin puukaupoilla käyvien mielestä. MT on kasvattanut asemaansa myös isojen metsätilojen omistajien keskuudessa.

"Tulos on jälleen kerran erittäin rohkaiseva. Toimituksemme on tehnyt ansiokasta työtä ja se näkyy näissä luvuissa. Kuten metsänomistajat tietävät, Euroopassa on paljon metsäasioita, jotka ovat murroksessa. Jatkamme edelleen aihealueen seurantaa Suomessa ja EU:ssa metsänomistajien näkökulmasta", sanoo Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Ammattiryhmistä erityisesti aktiiviviljelijät (73%) ja palkansaajat (55%) arvostavat MT:ta johtavana metsätalouden mediana. Metsälehden kannatus taas on suurinta yrittäjissä, joista sitä pitää ykkösmediana 26 prosenttia. Silti yrittäjistäkin MT:n arvioi ykköseksi 45 prosenttia.

Iän perusteella vankinta MT:n luottamus on 45-vuotiaiden tai sitä nuorempien keskuudessa, mutta myös vanhemmissa ryhmissä puolet piti lehteä ykkösasemassa.

Kyseiset luvut saatiin kysymällä vastaajilta, mikä on mielestänne johtava metsätalouden media. Tietoa kysyttiin ensin spontaanisti. Jos vastaaja ei osannut vastata, hän sai nimetä median esitetyltä listalta.

Spontaanisti nimetyistä MT:n nimesi ykköseksi 42 prosenttia, Metsälehden 12 prosenttia ja internetin 6 prosenttia vastaajista.

Metsätutka-kyselyn toteutti Kantar TNS Agri Oy. Siihen vastasi 551 metsänomistajaa. Heidät poimittiin satunnaisotannalla MTK/mhy-jäsenistöstä. Kyselyn virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

MT tavoittaa jo yli puoli miljoonaa suomalaista – vain digitaalisena sanomalehtensä lukee 1,7 miljoonaa suomalaista

Hyväkin hakkuu voi osua väärään paikkaan

Aarre: Pariskunta päätti ennallistaa metsäpalstaansa kuuluvan suon – ojien patoamisen seurauksena suo alkoi muuttaa muotoaan heti seuraavana kesänä

Vihreiden Iiris Suomela odottaa maatalouden päästöasioihin tarvittavan lisätoimia – metsäasioissa kasvatustavat esille hakkuumäärien lisäksi