Metsä

Metsä Group perustaa uuden Kajaanin hankintapiirin – puuta tarvitaan 4,5 miljoonaa kuutiometriä lisää Kemin biotuotetehtaan käynnistyessä

Kasvava puunhankinta vaikuttaa sekä puun oston että korjuun ja kuljetuksen organisointiimme Suomessa, Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä kertoo.
Pekka Fali
Kajaanin uusi hankintapiiri käsittää Kainuun maakunnan ja Koillismaan. Siihen siirretään alueita nykyisistä Oulun, Kemin ja Joensuun hankintapiireistä, Metsä Groupin Suomen puukaupasta ja metsäpalveluista vastaava johtaja Juha Jumppanen sanoo.

Metsä Group perustaa uuden Kajaanin hankintapiirin, jonka toiminta alkaa vuoden 2023 alussa. Hankintapiirin perustaminen on osa valmistautumista Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan puunhankintaan, konsernin tiedote kertoo.

Kemiin rakennettava biotuotetehdas käynnistyy vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Se käyttää vuodessa 4,5 miljoonaa kuutiometriä enemmän puuta kuin nykyinen sellutehdas eli yhteensä 7,6 miljoonaa kuutiometriä havu- ja lehtikuitupuuta.

”Puunhankintamme Suomessa kasvaa merkittävästi, ja se vaikuttaa sekä puun oston että korjuun ja kuljetuksen organisointiimme Suomessa”, Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä kertoo.

Kajaanin piirin perustaminen nostaa Metsä Groupin hankintapiirien lukumäärän viiteentoista.

”Uusi hankintapiiri käsittää Kainuun maakunnan ja Koillismaan. Siihen siirretään alueita nykyisistä Oulun, Kemin ja Joensuun hankintapiireistä”, Metsä Groupin Suomen puukaupasta ja metsäpalveluista vastaava johtaja Juha Jumppanen sanoo.

"Tavoitteemme on ostaa biotuotetehtaan tarvitsemat puut ennen kaikkea omistajajäseniltämme Suomesta."

Metsä Group aloittaa Jumppasen mukaan toimihenkilörekrytoinnit uudelle piirille jo tänä syksynä.

Ensimmäisenä valitaan piiripäällikkö, jonka tehtävänä on rakentaa uusi piiriorganisaatio ensi vuoden aikana.

"Uudelle piirille siirtyy toimihenkilöitä nykyisiltä piireiltä, mutta rekrytoimme myös lisää henkilöstöä”, Jumppanen sanoo.

Kemin biotuotetehtaan puunhankinta painottuu Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Metsävaratietojen perusteella puunhankintaa alueella on Metsä Groupin mukaan mahdollista kasvattaa kestävästi.

”Alueella on tarvetta esimerkiksi harvennuksille, joilla varmistetaan jäljelle jäävän puuston järeytyminen tukkipuiksi. Haluamme omalla toiminnallamme varmistaa metsien elinvoimaa, hyvää kasvua ja kestävää käyttöä”, Jumppanen sanoo.

Lue lisää:

Kemin biotuotetehdas kääntää puuvirrat etelästä pohjoiseen

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Fossiilisten polttoaineiden käyttöön tulee rajoituksia jo kymmenen vuoden sisällä, ennustaa metsäteollisuusjohtaja

Kemin biotuotetehtaan peruskivi muurattiin ilman kutsuvieraita

Rapistuva tiestö varjostaa Kemiin nousevan biotuotetehtaan puunhankintaa

Metsä Groupin lääke kipeään kuljettajapulaan: metsäkoneenkuljettajista ja metsureista moniosaajia