Metsä

Kolmimetrinen puusta rakennettu Suomen leijona paljastetaan Tohmajärvellä lauantaina

Patsas juhlistaa Suomea ja Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuotta.
Natalia Podkolzina
Puinen Suomen leijona on kolmimetrinen taideteos.

Italialaisen puutaiteilijan Marco Martalarin tekemä puinen Suomen leijona on valmistunut Puun Sielu -galleriaan Tohmajärvellä. Se paljastetaan lauantaina.

Martalar on tehnyt ison leijonan Venetsian elokuvajuhlille jo vuonna 2019. Puun Sieluun syntyneessä teoksessa hän on käyttänyt samaa menetelmää. Leijona on koottu lukuisista erillisistä puunkappaleista.

Leijonan runko on kuusesta ja harja kuusen oksista. Teoksella on korkeutta kolme metriä.

”Puu on aina elävää. Lisäksi ihmiskunnalla on aina ollut läheinen suhde puuhun. Se antaa meille lämpöä palaessaan tulessa ja suojaa meitä, kun olemme rakentaneet siitä taloja. Nykyihmisellä tuo suhde ei ole enää niin kiinteä, siksi itse haluan tehdä ja tuoda esille teoksia juuri puusta”, Martalar toteaa.

Martalar on tehnyt teoksia sekä julkisiin tiloihin että yksityisiin kokoelmiin.

”Kun näin Marcon Venetsiaan tekemän teoksen, mieleeni tuli heti, että haluan tänne ehdottomasti Suomen leijonan. Teos on kunnianosoitus Suomelle, ja se juhlistaa myös Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuotta”, Puun Sielun Natalia Podkolzina kertoo.

Puun Sielun projektia tukevat Maaseudun Sivistysliitto, Tohmajärven kunta ja Keski-Karjalan kehittämis- ja tietokeskus Keti.

Yleisön on mahdollista tutustua teokseen lauantaina kello 14–16 ja muuten Puun sielun aukioloaikoina.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Hallinto-oikeus hylkäsi luonnonsuojeluliiton valituksen Tohmajärven hanhiluvasta – 12 viljelijän lupa oli ensimmäinen viime toukokuussa myönnetty ampumislupa

Tohmajärven susiluvat olisi Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan pitänyt hylätä – "Suden suojelutason ei ole selvitetty olleen suotuisan"

Yle uutiset: Tohmajärvi aikoo kokeilla, houkuttelevatko euron tontit uusia asukkaita

Susien ulostenäytteitä kerätty DNA-analysointia varten jo vajaa 700 – Tohmajärvellä näytteitä etsi MMM:n, Riistakeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen väki