Metsä

Stefan Borgman jatkaa Meton johdossa – edustajiston puheenjohtaja vaihtui

Meton johto valittiin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi Jyväskylässä pidetyssä kokouksessa.
Jarkko Sirkiä
Stefan Borgman jatkaa Meton puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden. Järjestön johtoon hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Arkistokuva.

Metsäalan Asiantuntijat ry:n (Meto) hallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana jatkaa Stefan Borgman.

Meton sopimusalojenkokous kokoontui Jyväskylässä torstaina ja perjantaina. Kokous valitsi järjestölle puheenjohtajan, hallituksen ja edustajiston seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Borgman kehuu Metoa ketteräksi ja palvelevaksi asiantuntijajärjestöksi, jolle toimintaympäristön muutos on aina myös mahdollisuus.

"Maailma muuttuu, yhteiskunta muuttuu ja perinteisten organisaatioiden mandaattia kyseenalaistetaan. Myös jäsenten arvot ja asenteet muuttuvat ja individualismin ajassa työntekijät odottavat liitoltaan perinteisen edunvalvojan roolin lisäksi myös palveluntuottajan roolia", hän toteaa liiton tiedotteessa.

Meton edustajiston pitkäaikainen puheenjohtaja Jaakko Niemistö ehti tehdä lähes 30-vuotisen uran Meton hallinnossa.

Niemistön jättäessä puheenjohtajan tehtävän edustajiston uudeksi puheenjohtajaksi sopimusalojen kokous valitsi Juha Mäcklinin.

"Meto tulee jatkossa puolustamaan jäseniään aiempaa voimakkaammin nykyisessä metsäkeskustelussa, jossa maalitetaan ja syytellään metsäasiantuntijoita", Mäcklin sanoo.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

"Ilmastoahdistus näkyy varsinkin somessa – halutaan unohtaa omistusoikeus ja kävellä metsänomistajien yli", sanoo Meton puheenjohtaja Stefan Borgman

Jatkuvaa kasvatusta lobataan pontevasti: kohteina muun muassa seurakunnat

Meton johtoon valittu Stefan Borgman: Puut eivät lähde metsästä liikkeelle nappia painamalla

Meton johtoon pyrkii viisi miestä – edustajisto valitsee uuden puheenjohtajan ensi viikolla