Metsä

Ministeri Leppä metsästrategiasta: "Metsäpolitiikka kuuluu jäsenmaiden kansallisen toimivallan alle"

EU:n metsäisten maiden ministerit ovat yksimielisiä metsästrategiaan liittyvistä asioista.
Terhi Piispa-Helisten
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä korostaa kansallista toimivaltaa metsäpolitiikassa.

"Haluan korostaa, että metsäpolitiikka kuuluu jäsenmaiden kansallisen toimivallan alle", painottaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

EU:n metsäisten maiden ministerit tapasivat tällä viikolla Wienissä. Leppä painotti jäsenmaiden toimivaltaa ministerien metsästrategiaa koskevassa kokouksessa eilen tiistaina.

"Meidän on pidettävä tasapaino metsäpolitiikassa ja huomioitava sen kaikki ulottuvuudet: sosiaalinen, taloudellinen ja ekologinen", Leppä jatkaa.

Lepän mukaan metsää on käytettävä paitsi ympäristön turvaamiseen, myös taloudellisen hyödyn saamiseksi. Metsänomistajille on oltava taloudelliset kannustimet metsän kestävään hoitoon. Puupohjaisilla tuotteilla voidaan tukea siirtymää pois fossiilisista polttoaineista.

Ministerien tapaamisessa esiin nousivat myös tieteellisen tutkimuksen ja luotettavan metsäviestinnän merkitys metsäpolitiikan pohjana. Lisäksi Leppä mainitsee aktiivisen metsänhoidon roolin hiilen sidonnassa.

"Me mukana olleet maat olimme täysin yksimielisiä näistä asioista", Leppä kertoo. Kokoukseen osallistuivat edustajat Itävallasta, Suomesta, Ruotsista, Sloveniasta, Slovakiasta ja Saksasta. Mukana julkilausumassa on myös Ranska.

Lue myös:

Metsänomistajajärjestöt vaativat muutosta metsästrategiaan – "Käyttäkää metsäsektorin potentiaalia"

Ministerit ja metsänomistajajärjestöt kokoontuvat Wieniin puhumaan EU:n metsästrategiasta

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Raiviopelloille ei ole tulossa korvauskelpoisuutta: "Olemassa oleva peltoala turvaa kotimaisen ruuantuotannon jatkuvuuden"

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

Tuottajan saatava hiilikaupasta euroja

"Puunmyyjiä viedään kuin kuoriämpäriä" – metsäteollisuus takoo tänä vuonna huipputuloksia, mutta raakapuun hintakehitys jäi valjuksi