Metsä

Forum24: Oulussa nuotiopaikoille pykätään polttopuuautomaatteja – iso sylillinen kuivia puita maksaa 3,95 euroa

Kestävän kehityksen keskuksen hanketyöntekijän Valto Vaaraniemen mukaan idea polttopuuautomaatista lähti osin vitsistä liikkeelle.
Marja Seppala
Kestävän kehityksen keskuksen tavoitteena on saada kuivia polttopuita sisältäviä automaatteja ympäri Oulua, jotta makkaranpaisto onnistuu varmasti nuotiopaikoilla.

Oulussa sijaitsevan Hietasaaren nuotiopaikalle ilmestyi polttopuuautomaatti. Asiasta kertoo Forum24.

Kestävän kehityksen keskuksen hanketyöntekijän Valto Vaaraniemen mukaan idea lähti osin vitsistä liikkeelle, kun seurue kerran eksyi melontaretken päätteeksi märissä tamineissa nuotiopaikalle, josta oli polttopuut loppu.

"Oli kylmä, ja olisimme halunneet paistaa makkarat. Silloin ajattelimme, että olisimme olleet valmiita vaikka parikin kymppiä maksamaan puista", Vaaraniemi kertoo.

Nyt Kestävän kehityksen keskuksen tavoitteena on saada kuivia polttopuita sisältäviä automaatteja ympäri Oulua. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelija Juho Kettunen teki laitteelle ohjelmiston opinnäytetyönä. Maksun voi hoitaa puhelimella halkonen.fi-nettisivulle.

Iso sylillinen kuivia puita maksaa 3,95 euroa. Automaatissa on 30 luukkua, ja laite ilmoittaa Kestävän kehityksen keskukselle, kun puut alkavat vähentyä.

Oikaisu: Juttua, otsikkoa ja linkkiä korjattu 11.10. kello 15.57. Polttopuuautomaatista kertoi ensimmäisenä Forum24, eikä Kaleva, kuten artikkelissa alun perin sanottiin.

Lue Forum24:n juttu tästä

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Minusta on tullut vässykkä – koen olevani epäisänmaallinen, kun en ilakoitse paukkupakkasista ja metrisistä hangista

Nuotiossa ollut patruuna aiheutti metsästysseurueelle vaaratilanteen – joku oli pinonnut puut sytytystä vaille valmiiksi

Polttopuukauppa alkaa vilkastua kun ilmat viilenevät – 40 litran klapisäkki maksaa kaupoissa 5–10 euroa

Aurinkoiset kevätpäivät ovat aiheuttaneet ikävän lieveilmiön – ylilääkäri korostaa, ettei polttopuiden tekijöiden pidä kuormittaa terveydenhoitoa koronavirusaikana