Metsä

Keskuskauppakamari palkitsi 4H:n Taimiteon vastuullisuudesta

Nuorten istuttamat taimet kasvattavat hiilinieluja ja kompensoivat esimerkiksi yrityksen hiilidioksidipäästöjä.
Rami Marjamäki
4H-yrittäjä Jalmari Koskinen haki kesällä täydennystä taimiin Virroilla.

Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun voittajana on palkittu 4H:n Taimiteko. Voittaja valittiin kahden finalistin väliltä yleisöäänestyksellä. Toisena finalistina oli Matkahuolto – Porvoon kyläkyyti.

Taimiteon tavoitteena on, että 4H nuoret istuttavat 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Taimiteon synnyttämien hiilinielujen avulla sekä yritykset että yksityiset henkilöt voivat kompensoida hiilidioksidipäästöjään.

”Kumpikin finalisti pystyi teossaan yhdistämään ilmastovastuun ja sosiaalisen vastuun oivaltavalla tavalla. Finalistit antavat myös esimerkkiä siitä, miten vastuullisuutta ja yrityksen sosiaalista kädenjälkeä voi kehittää toiminnan koosta riippumatta”, Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen sanoo.

"Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun voitto on palkinto ja kiitos laajalle joukolle eri toimijoita. Taimiteko ei olisi syntynyt ilman ennakkoluulottomia kumppaneita, mutta ilmiöksi Taimiteon ovat tehneet toimintaan osallistuneet sadat nuoret", Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski sanoo.

Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun osallistui yli sata vastuullisuustekoa. Planet Companyn ja KPMG:n suorittaman esikarsinnan jälkeen Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunta arvioi yhteensä kymmentä tekoa.

Vastuullisuuslautakunta painotti finalistien tekojen kekseliäisyyttä, ennakkoluulottomuutta sekä kykyä yhdistää eri vastuullisuusalueita uudella tavalla.

”Usealla yrityksellä teot liittyivät ilmastonmuutoksen torjuntaan ja esimerkiksi uusiutuvan energian käyttöönottoon omassa toiminnassa. Teot olivat vaikuttavia ja esimerkillisiä monella tapaa, mutta kenties hieman yllätyksettömiä", Turunen sanoo.

Turusen mukaan oman toiminnan hiilijalanjäljen- tai ympäristövaikutusten minimointi on nykyään keskeinen osa jokaisen vastuullisen yrityksen työtä.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Lukijalta: Metsien suojelutavoite on raskaasti ylimitoitettu – "Miten rahoitus aiotaan hoitaa, kun valtiontalous ei selviä nytkään velkaantumatta?"

Suojelutavoite raskaasti ylimitoitettu

Turvemailta pelastus

Vihreä siirtymä on maakuntien etu