Metsä

Stora Enso lanseeraa biopohjaisten pakkausvaahtojen tuotevalikoiman – korvaavat perinteisiä öljypohjaisia pakkauspehmusteita

Suojapakkausten tarve lisääntyy verkkokaupan ja kylmä-lämpökuljetusten kasvun myötä.
Stora Enso
Stora Enso valmistama Fibrease-pakkausvaahto on jo kaupallisesti saatavlla. valmistetaan jopa 98 prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Materiaali soveltuu esimerkiksi verkkoruokakaupassa ja lääkekuljetuksissa käytettäviin kylmä-lämpöpakkauksiin.

Stora Enso laajentaa pakkaustarjontaansa uudella puukuitupohjaisten pakkausvaahtojen tuotevalikoimalla. Yhtiön mukaan suoja- ja kylmä-lämpöpakkauksiin tarkoitetut tuotteet ovat täysin kierrätettäviä. Kevyet puukuituvaahdot vastaavat ilmastoystävällisisten, uusiutuvien ja kiertotalouteen suunniteltujen pakkauspehmusteiden tarpeeseen.

Stora Enso kertoo, että Fibrease ja Papira -pakkausvaahdot täyttävät monipuoliset tekniset sekä vastuullisuuteen liittyvät vaatimukset.

"Vaahtoja voidaan käyttää helposti särkyvien tuotteiden suojana, ja ne soveltuvat erinomaisesti lämpötilaherkille tuotteille tarkoitettuihin kylmä-lämpöpakkauksiin. Fibrease on jo kaupallisesti saatavilla, ja Papira on edennyt vuoden 2020 elokuussa ilmoitetusta investoinnista koelaitosvaiheeseen Forsin tehtaalla Ruotsissa", yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan uusiutumattomat pakkaukset ovat merkittäviä saastuttajia, ja ne muodostavat 40 prosenttia kaikesta maailman muovista. Muovikääreitä, polystyreenivaahtoja ja muita fossiilipohjaisia materiaaleja käytetään laajalti pakkausten pehmustamiseen ja suojaamiseen. Stora Enson Fibrease ja Papira ovat uusiutuvia ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja öljypohjaisille pakkauspehmusteille. Biopohjaisten vaahtojen raaka-aine on peräisin sertifioiduista metsistä, ja ne voidaan kierrättää paperin mukana.

”Nykypäivän kuluttajat vaativat, että muovin käyttö minimoidaan ja kierrätettävyys viedään mahdollisimman pitkälle. Suojapakkausten tarve kuitenkin lisääntyy verkkokaupan ja kylmä-lämpökuljetusten kasvun myötä. Biopohjaiset vaahtomme auttavat asiakkaitamme luomaan ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä pakkausratkaisuja tinkimättä materiaalien suorituskyvystä”, sanoo Stora Enson Biomaterials-divisioonan johtaja Markus Mannström.

Papiran soveltuvuutta pakkausten vaahtopehmustemateriaaliksi arvioidaan ja todennetaan asiakastesteissä Stora Enson uudessa koelaitoksessa. Se sijaitsee kevyttä kartonkia kuluttajapakkauksiin tuottavan Forsin tehtaan yhteydessä Ruotsissa.

Lue lisää:

Stora Enson puupohjainen hiili voitti Metsä360-palkinnon – selluntuotannon sivutuotteella voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti

Stora Enso investoi Kristiinankaupungin aaltopahvipakkaustehtaaseen – laitteistoa siirretään Lahdesta

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Lehtien painotalot yrittävät paikata UPM:n lakon pahentamaa pulaa hankkimalla paperia lähinnä Ruotsista ja Venäjältä

Sahojen ja vaneritehtaiden työntekijöistä puolet on saatu neuvoteltua uusien yrityskohtaisten työehtosopimusten piiriin

UPM muuttui ongelmaksi

Ruotsin radio: Stora Enso vaihtaa ruotsalaisia metsäkoneenkuljettajia kymmenen viikon pikakoulutuksen saaneisiin vierastyöläisiin