LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Metsä

Metsä Group lahjoittaa Helsingin ja Oulun yliopistoille yhteensä puoli miljoonaa euroa

Helsingin yliopisto käyttää rahat metsätalouden ja kiertotalouden kemian aloilla. Oulun yliopisto satsaa avainrekrytointeihin.
Jaana Kankaanpää
Helsingin ja Oulun yliopistot ovat tyytyväisiä merkittävästä lahjoituksesta.

Metsä Group on tehnyt 250 000 euron suuruiset lahjoitukset Helsingin ja Oulun yliopistoille. Lahjoitukset kohdennetaan Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteelliseen ja luonnontieteelliseen koulutukseen sekä Oulun yliopiston tekniikan koulutukseen.

”Haluamme kehittää metsätaloutta ja -teollisuutta, mikä ei ole mahdollista ilman laadukasta korkeakoulutusta ja tutkimusta”, toteaa Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä tiedotteessa.

Helsingin ja Oulun yliopistot ovat Metsä Groupin kumppanuusyliopistoja. Niissä tapahtuva bio- ja kiertotalouden tutkimus on tärkeää koko teollisuudenalalle. Erityisesti yhteiset kehitysprojektit vievät alaa eteenpäin, sillä innovaatiot ja uudet avaukset syntyvät usein eri organisaatioiden rajapinnoilla. Tästä Metsä Group mainitsee hyvänä esimerkkinä puupohjaisen Kuura-tekstiilikuidun.

Helsingin ja Oulun yliopistot iloitsevat merkittävästä lahjoituksesta.

"Kumppanuutemme keskiössä on kestävyyshaasteiden ratkaiseminen erityisesti metsätalouden ja kiertotalouden kemian aloilla, ja näiden edistämiseen tulemme lahjoituksen myös käyttämään”, sanoo Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom.

”Lahjoitusvarat ovat meille tärkeä strateginen rahoitusinstrumentti, jolla voidaan vahvistaa tutkimuksemme ja toimintamme vaikuttavuutta valituilla alueilla. Käytämme varoja ensisijaisesti avainrekytointeihin”, kertoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Metsä Groupin lahjoitukset ovat osa vastinrahaohjelmaa, jossa valtio tukee yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia maksamalla päälle lisärahaa.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

MTK:n Karttunen: Metsä Groupin hyvä tulos on tehty myös "metsänomistajan hintoja halpuuttamalla"

Sahojen ja vaneritehtaiden työntekijöistä puolet on saatu neuvoteltua uusien yrityskohtaisten työehtosopimusten piiriin

Havumetsät piirtävät pilviin omat puumerkkinsä – Tutkimus: Metsään puhaltava puhdas meri-ilma poimii puista tärkeitä hiukkasia

Hämälä: Metsä Groupin viime vuosi kaikkien aikojen paras – etenkin kartongit ja sellu vedossa