LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Metsä

"Ville Niinistön esitys on järjetön suomalaisen metsänhoidon näkökulmasta", kritisoi europarlamentaarikko Petri Sarvamaa lulucf-asetuksen valmistelua

Raportöörin tehtävä on löytää kompromisseja, mutta tässä on ammuttu ohi maalitaulusta, Sarvamaa kirjoittaa Niinistön tekemistä linjauksista.
Petteri Kivimäki
Petri Sarvamaan mielestä Ville Niinistön lulucf-esitys on järjetön suomalaisen metsänhoidon näkökulmasta.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) kirjoittaa MT:n kolumnissaan EU:n lulucf-asetuksen muutoksesta, jossa toinen suomalainen meppi Ville Niinistö toimii europarlamentin ympäristövaliokunnan raportöörinä.

"Ympäristövaliokunnan raportööri Ville Niinistö väittää, että komission ehdottama hiilinielutavoite (310 miljoonaa tonnia) ei riittäisi työssämme ilmastonmuutosta vastaan ja esittää sen nostamista 490 miljoonaan tonniin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Komission ehdotus ylittää sellaisenaan ilmastolaissa esitetyt tavoitteet", Sarvamaa kirjoittaa.

"Raportöörin tehtävä on löytää kompromisseja, mutta tässä on ammuttu ohi maalitaulusta. Yliampuvat tavoitteet eivät palvele ketään vaan vaikeuttavat entisestään hankalaksi povattuja neuvotteluja."

Sarvamaan mielestä Niinistön esitys on järjetön suomalaisen metsänhoidon näkökulmasta. "Lyhyt matematiikka riittää laskemaan, mitä Suomen hiilinielutavoitteen kasvattaminen vajaasta 20 miljoonasta tonnista 30 miljoonaan tonniin tekisi metsäsektorille ja sen tarjoamille työpaikoille."

Lue koko kolumni:

Petri Sarvamaa: Realismia hiilinielutavoitteisiin

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Jatkuva kasvatus saa tutkimukselta tukea – menetelmän käyttö kannattavin tapa varautua luonnontuhoihin

Petri Sarvamaa puolustaa EU:n komissiota eläinpalkkiouudistuksessa: "Hallituksen tehottomuus suomalaisten tuottajien etujen valvomiseksi hirvittää"

Realismia hiilinielutavoitteisiin

Kemeratukea jäi käyttämättä ennätyspaljon eli joka neljäs siihen varattu euro – syy voi löytyä puukaupasta