Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Metsä

Löytäjä saa pitää: Ensi viikonloppuna saadaan etsiä kätkettyjä joulukuusia

Viikon kuluttua lauantaina metsänhoitoyhdistykset eri puolilla maata järjestävät joulukuusikätköilyn. Löytäjä saa pitää kuusen.
Silvi Kaarakainen
Metsänhoitoyhdistyksen piilottaman joulukuusen tunnistaa siitä, että sen ympärillä on punainen metsänhoitoyhdistyksen kuitunauha.

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusikätköilyssä etsitään kuusia koordinaattien avulla, samaan tapaan kuin geokätköilyssä.

Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Lisäksi kätköpaikassa on purkki, jossa olevaan vihkoon kaikkien paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä.

Kätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät kätköilyssä käytettävät kuuset, jotka on koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion mailla tai piha-alueilla. Etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Koordinaatit julkaistaan lauantaina 16.12. noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien 40 metsänhoitoyhdistyksen verkkosivuilla. Täältä voi tarkistaa, onko oma yhdistys mukana kätköilyssä.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Iltalehti: Entinen toimihenkilö arvostelee Lounametsän metsänhoitoyhdistyksen toimintaa valtakirjakaupoissa

Metsäsuhde palvelukehittämisen lähtökohdaksi

Tyhjensikö etätyö toimistot pysyvästi? Stora Enso aikoo rakentaa pääkonttorin Helsinkiin alkuperäisessä laajuudessaan – Metsäkeskus sen sijaan aikoo tiivistää tilojaan

Jäsenmaksun hyöty näkyy verotuksessa