Metsä

Stora Enso sitoutuu vähentämään kasvihuonepäästöjään 31 prosentilla

Kunnianhimoinen tavoite ei koske puunkorjuuta ja kuljetusta.
Lari Lievonen
Stora Enso sitoutuu pudottamaan sellu-, paperi- ja kartonkitonnia kohti laskettuja kasvihuonepäästöjä 31 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Kuvassa yhtiön Imatran tehtaat.

Stora Enso kertoo vähentävänsä päästöjään merkittävästi. Yhtiö sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä tuotettua sellu-, paperi- ja kartonkitonnia kohti 31 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Vertailuvuotena on vuosi 2010.

"Olemme yli kymmenen vuoden ajan vähentäneet aktiivisesti toimintojemme energiaintensiteettiä ja riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista", sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström. Sundströmin mukaan biotaloudessa toimivana uusiutuvien raaka-aineiden yhtiönä Stora Enso on ainutlaatuisessa asemassa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, ja voi tehdä vieläkin enemmän.

Päätös koskee myös yhtiön yhteistyökumppaneita. Yhtiö on sitoutunut siihen, että vuoteen 2025 mennessä 70 prosenttia sen kumppaneista ja kuljetuspalvelujen tarjoajista on asettanut omat tavoitteensa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

"Olemme nyt sitoutuneet vähentämään hiilidioksidi- ja muita kasvihuonekaasupäästöjämme tasolle, joka tukee Pariisin ilmastosopimuksen tavoitetta pitää ilmaston lämpeneminen alle kahdessa asteessa. Uudet päästötavoitteemme koskevat omia toimintojamme, mutta edellytämme myös arvoketjussa toimivien kumppaneidemme asettavan omat tavoitteensa."

Lisäksi vuoteen 2020 mennessä kaikille asiakastyötä tekeville annetaan riittävät tiedot päästövähennystavoitteiden hyödyistä.

Tavoite ei koske metsäpäätä eli puuta korjaavia ja sitä tehtaille toimittavia kumppaneita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalaisyhtiön tuloskunto ei petä – SCA porskuttaa kärjessä, IP tulee hännillä

Posti pohtii ekosäästöjä

Sixten Sunabacka: Hakkuukierron pidennys ei pure ilmastonmuutokseen – "Vaikka tukin järeys kasvaisi, sen määrä vähenisi"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI