Virtuaalimetsä tuo puuston kotisohvalle: "Tavoitteena on havainnollistaa erilaisia metsänhoidon toimenpiteitä" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Virtuaalimetsä tuo puuston kotisohvalle: "Tavoitteena on havainnollistaa erilaisia metsänhoidon toimenpiteitä"

Syksyllä julkaistava Stora Enson Virtuaalimetsä ei korvaa henkilökohtaista palvelua vaan toimii apuna erityisesti etämetsänomistajille.
Anni-Sofia Hoppi
Stora Enso Metsän digitaalisten kanavien päällikkö Marko Kari (vas.) ja kehityspäällikkö Ossi Kokki havainnollistivat perjantaina Helsingissä Virtuaalimetsä-sovelluksen toimintaa.

Stora Enso Metsä julkisti perjantaina Helsingissä Virtuaalimetsä-sovelluksen. Se mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle metsänomistajalle virtuaalivierailun omaan metsäänsä.

"Sovellus hyödyntää maaliskuun alussa vapautettua metsävaratietoa. Se on maksuton ja päätelaiteriippumaton eli käyttö onnistuu kännykällä, tabletilla ja tietokoneella", kuvailee Stora Enso Metsän digitaalisten kanavien päällikkö Marko Kari.

Hänen mukaansa sovellusta voi käyttää jokainen metsänomistaja.

Sovellus vaatii eMetsä-palvelun tunnuksen, mutta ei velvoita puukauppojen tekoon.

"Käynnistämme nyt testivaiheen, jonka aikana erilaiset metsänomistajat testaavat palvelua ja antavat kehitysehdotuksia. ", kertoo Ossi Kokki, Stora Enso Metsän kehityspäällikkö. Ensimmäinen versio julkaistaan syksyllä.

"Ensimmäisessä versiossa käyttäjä näkee visuaalisen näkymän lisäksi vähintään kuvion numeron, pinta-alan ja halutulla aikajänteellä arvioidut tulot ja menot. Luvut perustuvat metsävaratiedosta laskettuihin kuviokohtaisiin puuston keskiarvoihin", Kokki selittää.

Karin mukaan sovellus toimii aluksi metsänomistajan apuvälineenä, mutta palvelun jatkokehittämiselle on jo olemassa useita ideoita.

"Pyrimme tekemään sovelluksesta mahdollisimman houkuttelevan. Jatkossa puukauppaa käyvät asiakkaat voisivat esimerkiksi seurata Virtuaalimetsän näytöltä ajokoneen etenemistä hakkuun aikana", ennakoi metsäjohtaja Janne Partanen Stora Enso Metsästä.

Virtuaalimetsän tarkoituksena ei ole korvata henkilökohtaista palvelua vaan toimia apuna erityisesti etämetsänomistajille.

"Virtuaalimetsän tavoitteena on havainnollistaa asiakkaalle erilaisten metsänhoidon toimenpiteiden vaikutus konkreettisesti. Miltä taimikko näyttää, jos sen jättää hoitamatta ja paljonko tuloja jää saamatta", Partanen kertoo.

Hänen mielestään suomalaiset voivat olla ylpeitä kolmiulotteisesta metsätiedosta, sillä missään muualla maailmassa ei ole vastaavaa saatavilla maksutta.

"Nyt tehdään Suomen metsille se, mitä Google teki kartoille", Partanen povaa.

Lue lisää

Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta

Stora Enso kannustaa metsänomistajia lisäämään lahopuuta metsissä – tavoitteena on kaksinkertaistaa tekopökkelöiden määrä

Uimaharjun liukosellusta ja Sunilan ligniinistä puupohjaista hiilikuitua – Stora Enso aloittaa yhteistyön Cordenka-yhtiön kanssa Saksassa

UPM vankisti etumatkaansa kilpailijoihin – koronakriisin vaikutukset vaihtelevat tuoteryhmittäin yhtiöillä