Metsä

Ruotsissa evakuoitu lisää ihmisiä metsäpalojen vuoksi – maassa roihuaa 44 paloa

Ruotsin hallitus on saanut moitteita siitä, etteivät viranomaiset ole valmistautuneet riittävän hyvin maasto- ja metsäpalojen sammuttamiseen.
Ruotsissa roihuaa parhaillaan 44 maasto- tai metsäpaloa. LEHTIKUVA/AFP

Ruotsissa on jouduttu evakuoimaan lisää ihmisiä maassa riehuvien rajujen metsäpalojen vuoksi. Yöllä jouduttiin evakuoimaan pikaisesti noin sata ihmistä Hanåsenin, Binnäsetin ja Björnsjövallenin kylistä Bracken kunnassa Jämtlannissa.

Kunnan alueella yritetään sammuttaa kahta eri paloa, joista toisen pelätään katkaisevat tiet niin, että asukkaat jäävät palon vangeiksi.

Pääministeri Stefan Löfven saapuu tänään Ljusdalin paloalueelle tutustumaan tilanteeseen. Ruotsin hallitus on saanut moitteita siitä, etteivät viranomaiset ole valmistautuneet riittävän hyvin maasto- ja metsäpalojen sammuttamiseen.

Ruotsissa roihuaa parhaillaan 44 maasto- tai metsäpaloa, jotka leviävät pelottavaa vauhtia rutikuivissa metsissä. Tilanteeseen toivotaan pientä helpotusta ranskalaisista sammutuskoneista, joiden on määrä saapua tänään pelastajien avuksi. Mukana sammutustöissä on jo eilisestä alkaen ollut kaksi italialaista konetta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ennätyskuiva kevät piinaa Ruotsissa - satoja ruohikkopaloja sammutettu parin viikon aikana

Metsäpalokartat auttavat palontorjuntaa: "Voidaan ennakoida, mihin suuntaan palo todennäköisesti lähtee leviämään"

Seitsemän kymmenestä ruotsalaistuottajasta voisi suositella nuorille viljelijän uraa