Metsä

Finnmetko avasi ovensa – uutuudet keskittyvät työn tuottavuuteen ja tehokkuuteen

Metsäalan suurnäyttely Finnmetko avasi ovensa Jämsänkoskella. Tapahtumaan odotetaan yli 35 000 kävijää.
Petteri Kivimäki
Jämsäläisen metsäkonevalmistaja Nisula Forestin ei ole tarvinnut matkata kauas. Yhtiö juhlii 40-vuotistaivaltaan. Kuvassa uusi N5-harvesteri.

Hakkuumäärien kasvu näkyy Finnmetkossa. Puuta on korjattava entistä enemmän pehmeämmiltä mailta ja ensiharvennuksilta. Teema näkyi useissa koneuutuuksissa.

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse esitteli ensimmäistä kerta Bison-kuormatraktoria, joka on varustettu ohjaamon aktiivisella vaimennuksella. Sivuttaisheilahduksia minimoimalla valmistaja lupaa lisää mukavuutta kuljettajalle, mikä puolestaan parantaa jaksamista ja nostaa työtehoa.

Kesla uusii metsäperävaunujaan ja tuo uutuudet myyntiin loppusyksystä. Vaunut jatkavat yhtiön linjaa yksipalkkirakenteen osalta, mutta muutoksia on tehty reippaasti. Muun muassa tolppia on vahvistettu ja maalattu keltaisiksi parantaen näkyvyyttä.

Nisula Forest juhlii 40-vuotistaivaltaan ja tuo esille uuden nelipyöräisen kevyen N5-harvesterin. Jämsäläinen yritys lupaa kuljettajalle erityistä hiljaisuutta ja hyvän näkyvyyden.

Metsäkoneyhtiö John Deeren kattavassa esittelyssä on näytillä koko valikoima. Suomen ensiesittelyssä ovat pienimmät kuormatraktorit 910G ja 1010G.

Työnäytösten katsomisen ja koneuutuuksien kiertämisen lisäksi osalla osastoja voi myös itse kokeilla koneita aidossa työskentely-ympäristössä.

Esimerkiksi Kaakkolammen soramontulla kävijät pääsevät kokeilemaan 3D-koneohjausjärjestelmiä ja niiden avustuksella kaivamista käytännössä. Montulla on laitetoimittajien varustelemat kaivukoneet ja kävijät pääsevät kokeilemaan 3D-kaivamista aidoissa työmaaoloissa.

Finnmetko järjestetään nyt 17. kertaa. Näyttely on avoinna torstaista lauantaille yhdeksästä viiteen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäpalo sammuu nyt metsäkoneella – katso video, kuinka sammutus sujuu tositoimissa Taipalsaaren turvetuotantoalueella: "Erittäin hyvä paketti"

Koneyrittäjien Mika Jormakka: Jatkuvan kasvatuksen metsissä puunkorjuu on hitaampaa ja kalliimpaa kuin tasaikäisissä puustoissa

John Deere laajentaa tuotantoa Joensuussa vastaamaan huippukysyntään – metsäkoneita valmistuu kaikkien aikojen ennätysvauhtia

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI