Metsä

SDP:n Rinteen hakkuiden rajoituspuheet nostivat vastalauseiden myräkän: "Vaarantaa käynnissä olevat tehdashankkeet"

"Käsittämättömiä, vaarantaa työpaikat ja torjuu käytännössä Finnpulpin", oppositiojohtajan puheita kommentoidaan.
Jaana Kankaanpää
Antti Rinteen metsäpuheet herättivät tällä viikolla suurta huomiota Pohjois-Savossa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili tällä viikolla Pohjois-Savossa ja sai aikaan hämmentyneiden ja kitkerien kommenttien tulvan hakkuulinjauksillaan. Rinne toisti Savon Sanomien haastattelussa aiemmin muun muassa MT:lle kertomansa kannan, ettei hakkuita voida lisätä nykyiseltä tasolta lainkaan, "jos haluamme säilyttää maapallon".

Tiukka linjaus herätti suurta huomiota maakunnassa, johon Finnpulp parhaillaan suunnittelee jättimäistä havusellutehdasta.

"Lausunto merkitsee käytännössä muun muassa sitä, että Rinne torjuu Finnpulpin eli maailman uudenaikaisimman havusellutehtaan, jota suunnitellaan Kuopion Sorsasaloon", toteaa Savon Sanomat pääkirjoituksessaan.

Lehden mielestä Rinteen puheet ovat vaalienaluslausuntoja, eivätkä hakkuiden rajoittaminen Suomessa ja maailman pelastaminen kuulu edes samaan lauseeseen. "Suomalaisesta puusta jalostettavat tuotteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä jossakin muuallakin maailmassa ja niin varmasti tehdään, jos Suomessa ei tehdä."

Rinteen puheet saavat pöllyä myös muun muassa keskustan kansanedustajalta, metsätalousinsinööri Hannu Hoskoselta ja perussuomalaisten eduskuntaryhmältä.

"Antti Rinne teki selvän linjauksen demarien metsäpolitiikkaan ja samalla ilmoitti lyövänsä kapuloita kansantalouden vahvan kasvun rattaisiin. Rinteen malli metsien käytössä edustaa maaseudulle kylmää linjaa", Hoskonen hämmästelee. Hän pitää Rinteen linjauksia käsittämättöminä.

"Koko maassa on vuosien saatossa kertynyt mittavat hakkuurästit nuoriin ja varttuneisiin kasvatusmetsiin. Kuopioon suunniteltu uusi sellutehdas vastaa metsien tarvitsemiin harvennustarpeisiin", Hoskonen toteaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puolestaan kuvailee Rinteen lausuntoa täysin vastuuttomaksi.

"Se vaarantaa sekä Suomen teollisuuden työpaikat, että etenkin nyt käynnissä olevat tehdashankkeet."

Savon Sanomat: Antti Rinne vaihtoi pekonin puuroon eikä lisäisi metsien hakkuita enää yhtään (juttu aukeaa lehden tilaajille)

Lue myös:

Tällainen on SDP:n Rinteen metsälinja: Hakkuiden lisäys jäihin, bioenergiaa jätteistä ja kertakäyttötuotteista eroon (MT Plus -tilaajille)

Antti Rinteen hakkuukannalle tyrmäys Paperiliitosta: "Ei olla ihan samalla kartalla"

SDP:n metsäpoliittinen käännös yllätti tehdashankkeiden vetäjät Kemijärvellä ja Kuopiossa – "Pitäisi ymmärtää metsäasiat paremmin"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

SDP valitsi valtiosihteereitä ja Rinne erityisavustajia – Pilvi Torstista on tulossa työministeri Harakan valtiosihteeri

Sipilä: "Jatkan kansanedustajana työtä Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan hyväksi"

Pääministeri Antti Rinteen valtiosihteeriksi Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Raimo Luoma

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI