Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja vaihtuu – Nina Pärssinen muuttaa Pohjanmaan lakeuksille - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja vaihtuu – Nina Pärssinen muuttaa Pohjanmaan lakeuksille

"Olen päättänyt muuttaa elämäni sinne, missä sielu lepää. Muutan vuoden vaihteen jälkeen Etelä-Pohjanmaalle", perustelee työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen yllättävää eroaan Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajan tehtävästä.
Nina Pärssinen, kuvakaappaus Twitteristä
Nina Pärssinen postasi Twitter-tilillään kuvan kotitalon portailta.

Metsäteollisuus ry hakee uutta työmarkkinajohtajaa. Metsäteollisuuden kokenut työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen ilmoitti Twitter-tilillään yllättävästä liikkeestään:

"Olen päättänyt muuttaa elämäni sinne, missä sielu lepää. Muutan vuoden vaihteen jälkeen Etelä-Pohjanmaalle ja siten @metsateollisuus hakee uutta työmarkkinajohtajaa. Kiinnostuneet, hakemusta peliin!"

Pärssinen kertoo Twitterissä ratkaisua udelleille, ettei hän ole itse Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, mutta "ystävät ja läheiset ovat jo siellä".

Pärssisen viestiin liittämä kuva kotitalon portailta aamuauringossa on Pohjanmaan hehkuvaa lakeutta latoineen päivineen.

OTK Pärssinen on toiminut Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajana tammikuusta 2015.

Metsäteollisuus ry julkaisi sunnuntain Helsingin Sanomissa rekryilmoituksen, jossa liitto kertoi hakevansa työmarkkinajohtajaa.

Metsäteollisuus ry kuvaa työtä "erittäin haastavana, mutta palkitsevana".

"Luot edellytyksiä metsäteollisuuden kilpailukyvylle ja työmarkkinoiden uudistumiselle."

Liitto edellyttää vankkaa kokemusta TES-neuvottelutoiminnasta ja korkeakoulututkintoa. Verkostuneisuus ja kova paineen kestokyky auttavat niin ikään työssä. Haussa on päämäärätietoinen neuvottelija, mutta myös kuuntelija, ratkaisujen hakija ja sopija.

Hakuaika Metsäteollisuuden työmarkkinapostille päättyy 28. marraskuuta.

Metsäteollisuuden nykyinen 26 kuukautta pitkä työehtosopimus Paperiliiton kanssa umpeutuu vuoden 2019 lopussa.

Mekaanisen metsäteollisuuden sopimus Metsäteollisuus ry:llä on Teollisuusliiton kanssa. Mekaanisen metsäteollisuuden sopimuksen palkkoja korottava vaikutus vastasi myös niin sanottua yleistä linjaa. Jos ei paikallisesti muutoin sovita, sopimuksen palkkoja korottava vaikutus vuosina 2018 ja 2019 on keskimäärin 1,6 prosenttia vuodessa.

Sekä Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto että SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta olivat Twitter-viestiensä perusteella hyvin yllättyneitä Pärssisen uraliikkeestä. Ay-pomot kiittivät yhteistyöstä ja toivottivat ja menestystä tulevaan.

Lue lisää

Puukaupassa koettiin vuoden hiljaisin viikko – teollisuuden ostojen odotetaan vilkastuvan lomakauden päättyessä

Lukijan mielipide: Kuution käyttöön tarvitaan korjausliike – "Palvelun rakentamisessa metsäsektori on puhaltanut yhteen hiileen – käytön osalta on valitettavasti edelleen parantamisen varaa"

Puukaupoissa syntyi vuoden pohjalukema – metsäteollisuuden ostot ovat selvästi jäljessä kolmen viime vuoden määristä

EU-komission ohjeistus laittaisi muovipinnoitteiset kartonkituotteet kiellettyjen listalle – ehdotus hidastaa innovointia, metsäteollisuus muistuttaa