Metsä

70 -vuotta täyttävä Metsämiesten säätiö uudistaa strategiansa: Lisää apurahoja, stipendejä hyville tyypeille

Jaettavien apurahojen summaa nostetaan 100 000 eurolla 1,6 miljoonaan euroon.
Pentti Vänskä
Metsämiesten säätiö haluaa panostaa erityisesti työntekijöiden hyvinvointiin metsäalalla.

Metsämiesten säätiön 70-vuotista historiaa juhlitaan tänään. Säätiö on uudistanut strategiansa ja verkkosivunsa ja haluaa entistä ihmisläheisemmäksi toimijaksi.

"Haluamme parantaa metsäalan yhteistyötä ja haastaa toimijoita entistä ihmisläheisempään toimintatapaan", hallituksen puheenjohtaja Juha Mäkinen kuvailee.

Jaettavien apurahojen summaa nostetaan 100 000 eurolla 1,6 miljoonaan euroon. Rahoituksen uudet painopisteet ovat osaaminen, hyvinvointi, verkostot, tunnettuus, metsäkulttuuri ja ennakointi.

Uutena stipendilajina tulevat Hyvien metsätyyppien stipendit, joihin saa ehdottaa innostavaa metsäalan työkaveria. Opiskelijoille jaettavat stipendit jatkuvat ja niitä pyritään jakamaan tasapuolisemmin ympäri Suomea.

"Toivottavasti ihmiset huomaavat rahoitusmahdollisuudet myös uudistetusta, tavoitehakuisemmasta teemoituksesta. Apurahojen haku alkaa 1.12. ja jatkuu tammikuun loppuun asti". säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä kehoittaa.

Metsämiesten Säätiö juhlan yhteydessä huomioidaan neljä henkilöä ja yksi yhteisö hopeisella ansiomitalilla pitkäaikaisesta ja erityisen ansiokkaasta toiminnasta Suomen metsätalouden ja Säätiön tarkoitusperien hyväksi.

Ansiomitalin saivat johdon assistentti Tarja Etelämaa, toimitusjohtaja Heikki Pajuoja, päätoimittaja Petteri Raito, yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala sekä Euroopan Metsäinstituutti. Hopeinen ansiomitali on Metsämiesten Säätiön korkein huomionosoitus. Mitaliin liittyi kullekin 2.000 euron tunnustusapuraha.

Lisäksi huomioidaan neljä henkilöä pronssisella ansiomitalilla heidän ansiokkaasta toiminnastaan Suomen metsätalouden ja Säätiön tarkoitusperien hyväksi. Ansiomitalin saivat johtaja Taneli Kolström, toimittaja Jorma Pöysä, yritysvalmentaja Tuija Tähtinen sekä uudistuvan työn fasilitoija Marja Viluksela. Pronssiseen mitaliin liittyi 1 000 euron tunnustusapuraha.

Luovutetuilla ansiomitaleilla Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa esille sitä arvokasta työtä, jota yksilöt ja yhteisöt tekevät koko toimialan eteen. Osaavat ja motivoituneet ihmiset ovat metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Lisää aiheesta keskiviikon Maaseudun Tulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsämiesten Säätiö jakoi 1,6 miljoonaa euroa apurahoja

Metsämiesten Säätiöstä haettiin apurahoja tälle vuodelle yli 4 miljoonaa euroa

Metsämiesten säätiö haluaa toimia alan unilukkarina: "Emme ei voi enää elää kuin valtio valtiossa"