Kyyjärven Saha Oy lopettaa toimintansa – keskisuomalainen yritys on toiminut lähes 112 vuotta saman suvun omistuksessa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Kyyjärven Saha Oy lopettaa toimintansa – keskisuomalainen yritys on toiminut lähes 112 vuotta saman suvun omistuksessa

"Meillä ei pienenä toimijana ole ollut resursseja päivittää puulattiaa nykyajan vaatimusten mukaiseksi tuotteeksi", yrityksen hallituksen jäsen Leena Mäntynen sanoo.
Kari Salonen
Kyyjärven Sahan tuotanto on ollut riippuvaista ostetusta sahatavarasta sen jälkeen, kun tulipalo tuhosi koko tukinkäsittely- ja sahauslinjaston kesällä 2014.

Kyyjärven Saha Oy lopettaa toimintansa kannattamattomana tämän vuoden lopussa. Yrityksen hallitus teki lopettamispäätöksen tänään tiistaina, kertoo tiedote.

Yritys on toiminut Keski-Suomessa Kyyjärvellä lähes 112 vuotta saman suvun omistuksessa.

Kyyjärven Sahan tuotemerkki on ollut PonttiSet, jolla se on valmistanut ja markkinoinut kotimaisia lauta- ja lankkulattioita 1980-luvulta lähtien.

Toiminnan lopettamista yrityksen hallitus perustelee toimintaedellytysten merkittävillä muutoksilla ja niistä seuranneilla kannattavuusongelmilla.

”Teknisestä viasta johtunut tulipalo tuhosi koko tukinkäsittely- ja sahauslinjastomme kesällä 2014. Sen jälkeen tuotantomme on ollut täysin riippuvaista ostetusta sahatavarasta", Kyyjärven Sahan hallituksen puheenjohtaja Heikki Mäntynen kertoo.

Puutavaran hintojen nousu on syönyt yrityksen kannattavuutta ja ajoittaiset saatavuusongelmat vaikeuttaneet toiminnan suunnittelua. Toimintaa on yritetty sopeuttaa ja liiketoimintamallia uudistaa.

Hallituksen jäsen Leena Mäntynen toteaa, että uudisrakennuksiin tehdään nykyään usein betonilaatta ja lattialämmitys. Erikoiskuiva massiivipuulattia soveltuu niiden päälle, mutta asennukseen vaadittava pohjarakenne pitäisi ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

"Meillä ei pienenä toimijana ole ollut resursseja päivittää puulattiaa nykyajan vaatimusten mukaiseksi tuotteeksi. Toivottavasti joku toinen kotimainen yrittäjä paneutuu asiaan ja onnistuu kehittämään ratkaisun, jonka ansiosta tulevatkin sukupolvet pääsevät nauttimaan oikeasta puulattiasta”, Leena Mäntynen sanoo.

Lue lisää

Kun koronan lykkäämät rakennusprojektit runtataan kiireellä käyntiin, nopea puutalovalmistaja saattaa olla vahvoilla – "Onhan tämä meille mahdollisuus"

Kaupungit ratkaisevat rakentamistoiminnan hiilijäljen

Rauman saha on jättiläinen, joka säikäytti kilpailijat – hakkuuluvut osoittavat, miksi

Oletko rakentamassa terassia tai vaikkapa leikkimökkiä? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon puutavaran valinnassa