Metsä

Stora Enso ja Sulapac kehittävät yhdessä biohajoavan pillin – "Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti"

Yritysten tavoitteena on saada pillit kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.
Pillit valmistetaan puusta ja ainoastaan luonnollisia sidosaineita sisältävästä Sulapacin biokomposiittimateriaalista. Se on suunniteltu kierrätettäväksi teollisessa kompostoinnissa, ja mereen päätyessään biohajoavaksi.

Stora Enso ja startup-yritys Sulapac julkistivat tänään kehittävänsä yhdessä uusiutuvan ja biohajoavan pillin vastaamaan maailmanlaajuiseen muovijäteongelmaan.

Pillin mallikappale esitellään tämän vuoden Slushissa 4–5. joulukuuta Helsingissä. Tapahtuman odotetaan keräävän paikalle 20 000 teknologiasta kiinnostunutta kävijää.

”Tämä on Stora Ensolle merkittävä askel ja myös osoitus pitkäaikaisesta sitoumuksestamme korvata vähitellen uusiutumattomia materiaaleja uusiutuvilla ratkaisuilla. Yhteistyömme Sulapacin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten kumppanuudet voivat vauhdittaa kestävien ratkaisujen kehittämistä biotaloudessa”, sanoo Consumer Board -divisioonan johtaja Annica Bresky.

Tulevaisuudessa pillistä on tarkoitus kehittää teollisessa mittakaavassa valmistettava, uusiutuva vaihtoehto perinteisille muovipilleille. Sulapacin materiaali soveltuu muovituotteiden nykyisille tuotantolinjoille, ja tavoitteena on saada pillit kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Stora Enso ja Sulapac allekirjoittivat toukokuussa 2018 yhteistyösopimuksen, jolla Stora Enso lisensoi Sulapacin materiaaleja ja teknologiaa.

”Meillä on ilo ilmoittaa, että julkistamme mallikappaleen kierrätettävästä, mikromuovittomasta ja meressä biohajoavasta pillistä. Yhdessä Stora Enson kanssa kehittämämme pilli on teollisuusmittakaavan tuotantoon soveltuvista vaihtoehdoista kaikista kestävimmin tuotettu. Muovipillejä valmistetaan ja kulutetaan viikoittain miljardeja kappaleita. Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti”, toteaa Sulapacin perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Haimi.

Pillit valmistetaan puusta ja ainoastaan luonnollisia sidosaineita sisältävästä Sulapacin biokomposiittimateriaalista. Se on suunniteltu kierrätettäväksi teollisessa kompostoinnissa, ja mereen päätyessään biohajoavaksi.

”Ympäristötietoisuus ohjaa voimakkaasti kuluttajakysyntää, ja asiakkaamme kaipaavat apua uusiutumattomien materiaalien korvaamisessa. Erilaiset biokomposiitteihin perustuvat ratkaisut, kuten uusiutuvat korkit, sulkijat sekä pillit, ovat kuluttajakartonkivalikoimaamme täydentäviä lisiä, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme”, sanoo Stora Enson nestepakkauksista ja kartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Näin se kiky auttoi miestä ja naista mäessä" – Paperiliiton Petri Vanhalalta tyly kuitti metsäteollisuudelle

Stora Enso yt-neuvottelee lomautuksista Anjalan paperitehtaalla – syynä heikentynyt markkinatilanne

Metsäyhtiöt maksavat FSC:lle tuhansia euroja vuosittain

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI