Metsä

Keskipohjanmaa: Haapajärvelle suunnitellaan koivua käyttävää biotehdasta

Esikauppakirja tehty 33 hehtaarin maa-alueesta, minne tuotantolaitos rakennettaisiin.
Kimmo Haimi
Haapajärven Yrityspalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paavo Ranua ei paljasta biotehdasta suunnittelevaa tahoa, mutta toteaa Keskipohjanmaa-lehdessä, että suunnitellun tehtaan raaka-aineena käytettäisiin koivua.

Haapajärvelle suunnitellaan paikkakunnan näkökulmasta isoa biotuotealan tuotanto­laitosta, Keskipohjanmaa-lehti kertoo.

Haapajärvelle perustettu Oy Nordic Pulp ltd aikoo ostaa esikauppakirjalla tuotanto­laitosta varten 33 hehtaaria maata Karpalo­suolta Keski-Suomen radan ja Iisalmelle johtavan radan risteysalueelta raviradan viereiseltä maa-alueelta.

Nordic Pulp aikoo hankkia maa-alueen 305 000 eurolla. Kaupunginhallitus esittää esikauppakirjan hyväksymistä valtuustolle.

”Tarkoituksena on, että tämä perustettu yhtiö myydään ulko­puoliselle toimijalle, joka toteuttaa hankkeen”, Haapajärven Yrityspalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paavo Ranua kertoo Keskipohjanmaassa.

”Esikauppakirjaa ei allekirjoiteta, ennen kuin varsinainen rakentaja on ostanut Nordic Pulpin ja sitoutunut tehtaan rakentamaan. Sopimus esikauppa­kirjasta raukeaa muutenkin, jos rakennusta ei ole toteutettu vuoden 2020 loppuun. Siitä onko hanke toteutunut kaupungin toivomalla tavalla, käydään neuvottelut tammikuussa 2021.”

Ranua ei paljasta tehdasta suunnittelevaa tahoa, mutta toteaa, että suunnitellun tehtaan raaka-aineena käytettäisiin koivua.

Lue Keskipohjanmaan juttu: Haapajärvelle suunnitellaan isoa koivua käyttävää biotuotetehdasta – maakauppa esillä valtuustossa maanantaina

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI