Metsä

Ilkka: Kuusimetsä hakattiin matalaksi vanhan sotamuistomerkin ympäriltä – paikalliset tyrmistyivät

Puolen hehtaarin alueelta kaadettiin runsaat 200 puuta.
Hakkuiden syynä oli se, että alueen koko puusto kärsi sienitaudista, joka lahotti vanhoja puita sisältäpäin. Kuvituskuva.

Isossakyrössä sijaitsevan Napuen taistelun muistomerkin ympärillä ollut kuusimetsä on hakattu matalaksi. Hakkuut ovat tyrmistyttäneet paikalliset asukkaat. Asiasta kertoo sanomalehti Ilkka.

Lehden mukaan vuonna 1920 pystytetyn kivisen muistomerkin lähiympäristöstä on kaadettu kaikki puut. Puolen hehtaarin alueelta kaadettiin runsaat 200 puuta.

Ilkan haastattelemat isokyröläiset Anneli ja Matti Rinta-Knuuttila ovat sitä mieltä, että näin pienellä alueella vain lahot puut olisi pitänyt ottaa pois valikoiden metsurityönä. Hakkuiden jälki järkyttää heitä, ja näkyä he kuvaavat raiskioksi.

Hakkuiden syynä oli se, että alueen koko puusto kärsi sienitaudista, joka lahotti vanhoja puita sisältäpäin.

Isonkyrön tekninen johtaja Petri Hänninen toteaa Ilkalle, että puut kaadettiin turvallisuussyistä. Hän lupaa, että aluetta siistitään ensi kesänä.

Metsä Groupin metsäasiantuntija Harri Nurmesniemi toteaa lehdelle, ettei lahopitoisella alueella olisi voinut edes ajatella valikoivaa hakkuuta. Nurmesniemen mukaan tuuli olisi kaatanut sellaisetkin puut, jotka olisi jätetty pystyyn.

Ilkka: Mitä tapahtui Napuen taistelun muistomerkin ympäristölle Isossakyrössä? Paikalliset tyrmistyivät ikiaikaisen kuusimetsän täystuhosta – ”kamalaa katsottavaa”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Satarosenttisesti eteläpohojalaanen

Nostaako viina Suomen nousuun?

Isokyrön Napue-gini valtaa alaa: Yritystoiminta kaksikymmenkertaistunut puolentoista vuoden aikana

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI