Metsä

Ennätykset paukkuvat puukaupassa – viime viikko oli määrältään jo kahdeksas perättäinen nousuviikko

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat ostaneet puuta yksityismetsistä lähes 23 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Kai Tirkkonen
Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä viime viikolla 1,6 miljoonaa kuutiometriä. Vuosi sitten vastaavalla viikolla määrä oli 1,0 miljoonaa kuutiota.

Puukaupassa määrät ovat kasvaneet vuoden lopun lähestyessä. Viime viikko oli jo kahdeksas perättäinen, kun viikon kauppamäärä oli edellistä viikkoa suurempi.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä viime viikolla 1 611 151 kuutiometriä. Vuosi sitten vastaavalla viikolla määrä oli 1 014 873 kuutiota.

Tämän vuoden kauppamäärä on noussut jo 42,0 miljoonaan kuutiometriin, mikä on lähes 23 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Viime viikko oli tähän mennessä vuoden toiseksi vilkkain. Tämän vuoden ennätysmäärä, liki 2,3 miljoona kuutiometriä, kauppoja solmittiin touko–kesäkuun vaihteessa viikolla 22.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puukaupoissa ollaan viidennes jäljessä viime vuoden määrästä

Kyselytutkimus: Puukauppapäätökseen vaikuttaa moni asia – perinteisten tekijöiden rinnalle nousivat muun muassa kotimainen jatkojalostus ja materiaalitehokkuus

Metsäkeskuksen mukaan puun tarjonta kääntyi alkuvuonna laskuun

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI