LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Metsä

UPM myy 21 000 hehtaaria Kainuun metsiä United Bankersin metsärahastoille

UPM sitoutuu hoitamaan United Bankersin metsäomaisuutta ja United Bankers myymään vuosittain merkittävän määrän puuta omistamistaan metsistä UPM:lle.
UPM:n ja United Bankersin solmima kumppanuussopimus vahvistaa merkittävästi UPM:n kotimaista puunhankintaa, UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander sanoo.

UPM ja United Bankers ovat allekirjoittaneet sopimuksen metsäkiinteistökaupasta ja pitkäaikaisesta kumppanuudesta, tiedote kertoo.

Metsäkiinteistökaupassa UPM myy yli 21 000 hehtaaria pääosin Kainuun maakunnassa sijaitsevia metsiään United Bankersin metsärahastoille UB Metsälle sekä UB Nordic Forest Fund III Ky:lle.

Pitkäaikaisessa kumppanuussopimuksessa UPM sitoutuu hoitamaan United Bankersin metsäomaisuutta ja United Bankers myymään vuosittain merkittävän määrän puuta omistamistaan metsistä UPM:lle.

"Vahvistamme sopimuksella merkittävästi UPM:n kotimaista puunhankintaa", UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander sanoo. 

Kumppanuussopimuksen tavoitteena on kasvattaa UPM:n hoidossa olevien United Bankersin tytäryhtiön UB Rahastoyhtiön hallinnoimien metsärahastojen kiinteistöjen määrää ja tuottoa hyvällä metsänhoidolla ja parantaa toiminnan ennustettavuutta pitkäaikaisella puunmyyntisopimuksella, tiedote kertoo. 

"United Bankers on metsätilamarkkinassa nopeimmin kasvava rahastotoimija, ja tavoittelemme kasvua myös tulevaisuudessa", United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson kehuu.

Branderin mukaan pitkäaikaisen kumppanuussopimuksen perusteella merkittävä osa United Bankersin metsärahastojen metsäomaisuudesta on UPM:n hoidossa.

UPM lukeutuu Suomen suurimpiin metsänomistajiin 514 000 hehtaarin metsäomaisuudellaan. UPM omistaa metsiä myös Yhdysvalloissa 75 000 hehtaaria ja puuviljelmiä Uruguayssa 255 000 hehtaaria.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsä Group ei näytä puutavaran katkontalistaa metsänhoitoyhdistykselle

UPM luovuttaa metsänomistajille puukaupan katkontatiedot entistä tarkemmin

Biopolttoaineissa muhii miljardibisnes: "Jos UPM:n biopolttoaineet olisi erillinen yritys, niin olisimme jo aika korkealla Helsingin pörssissä"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI