Metsä

Puupaviljonki nousee Tokion kesäolympialaisiin Metsä Groupin ja Business Finlandin yhteistyönä

Viilupuutuotteet valmistetaan Metsä Woodin tehtailla Punkaharjulla Savonlinnassa tai Lohjalla.
Metsä Group
Metsä-paviljonki rakennetaan Suomen suurlähetystön tontille Tokion keskustaan. Kuvassa on arkkitehtitoimisto Helin & Co:n luonnos paviljongista.

Metsä Group ja Business Finland toteuttavat yhteistyössä puurakenteisen paviljongin vuoden 2020 Tokion olympialaisten yhteyteen. Metsä-paviljonki rakennetaan Suomen suurlähetystön tontille Tokion keskustaan.

Paviljonkiin tarvittavat viilupuutuotteet (lvl) valmistetaan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Woodin tehtailla Punkaharjulla Savonlinnassa tai Lohjalla.

Viilupuutuotteista elementit tekee Metsä Woodin kumppaniyritys. Elementit pakataan noin 15 konttiin, jotka laivataan Japaniin. Esivalmistettujen elementtien ansiosta asennus Tokiossa sujuu nopeasti, Metsä Groupista kerrotaan.

Tokion kesäolympialaisten ja paralympialaisten yhteydessä paviljonki toimii Suomen olympiajoukkueen kokoontumispaikkana.

Monikäyttöisissä tiloissa voi järjestää esimerkiksi seminaareja, näyttelyitä, konsertteja ja juhlia.

Metsä Group kehuu paviljongin olevan erinomainen esimerkki teollisesti valmistettujen puuelementtien hyödyistä.

Viilupuuelementtien etuja ovat rakentamisen nopeus ja materiaalin keveys. Näin rakentaminen on mahdollista myös olemassa olevien rakenteiden päälle, kuten Tokiossa tehdään. Vastaavanlaisilla elementeillä voidaan toteuttaa myös suuria rakennuksia.

Metsä Woodin liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Saavalainen toteaa, että Metsä-paviljongissa hyödynnetään monipuolisesti pitkäaikaisena hiilivarastona toimivia puutuotteita.

"Paviljonki voidaan kuljettaa valmiina elementteinä kohteeseen, purkaa, siirtää ja koota uudelleen. Tämä sopii hyvin tavoitteeseemme korvata fossiilisia tuotteita uusiutuvilla ja kierrätettävillä materiaaleilla.”

Metsä-paviljongin arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Terminaalit pullistelevat kelirikkoajan puuta – "Tilanne näyttää tällä hetkellä tosi hyvältä"

Myös rakentamisen päästöihin puututtava

Puurakentamisen suosiminen yhdistää puolueiden vaaliohjelmia