POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Metsä

Suomen metsien puolustaja sai Tiedonjyvä-palkinnon

Nils Torvalds sanoo olevansa sen verran Helsingin katujen kasvatti, että hänestä oli hirveän hauskaa saada tapella.
Riitta Mustonen
Nils Torvalds sai maataloustoimittajilta Tiedonjyvä-palkinnon metsien hyväksi tehdystä työstä. Aiemmin Luonto-Liitto antoi hänelle Siilin piikki -antipalkinnon metsien käytön ilmastovaikutusten huomioinnin hämärtämiseksi tehdystä työstä.

"Kaikki eivät käsiään taputa, kun lähtee sellaiseen tappeluun", europarlamentaarikko Nils Torvalds huomauttaa lulucf-taistelusta.

Maataloustoimittajien yhdistys palkitsi Torvaldsin maanantaina Tiedonjyvällä ansiokkaasta työstä Suomen metsien hiilinielun merkityksen selventämisestä.

Torvalds onnistui määrätietoisesti, tarmokkaasti, uskottavasti, isänmaallisesti ja asiantuntevasti lobbaamaan Suomen metsien hiilinielun merkitystä pohjoismaisille kollegoilleen ja muillekin vaikuttajille Brysselin käytävillä, maataloustoimittajat perustelevat.

"Suomi sai torjuntavoiton metsäasiassa", Torvalds kommentoi. Hän kertoo usein joutuvansa tappelemaan europarlamentissa metsien ymmärtämisen puolesta. "Metsät ovat monille siellä täysin tuntematon asia."

Torvaldsin mukaan EU:ssa keskustelu päästöistä on mennyt juupas-eipäs-väittelyksi, jossa ei pureuduta todelliseen ongelmaan eli miten saataisiin päästöt alas.

"EU-komissio on äärimmäisen kiinnostunut siitä, että ehkä jo tämän cap-kauden aikana voitaisiin luoda markkinat sille, että metsänomistaja tai maatalousyrittäjä voisi myydä hiilinielua", Torvalds kertoo.

Tiedonjyvä-palkintoon sisältyy ruotsinkielisen tuottajajärjestön SLC:n lahjoittama 500 euron stipendi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen metsien hiilinielun päivitetty laskenta valmistuu joulukuussa – laskentamalli ja metsävaratieto ovat monia muita maita yksityiskohtaisempia

Metsätaloutta leimataan syyttä

Suomen metsäala valmis vientituote

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI