Metsä

Nainen metsäkoneyrittäjänä saa myös ei-toivottua huomiota osakseen – "Intiimit utelut ja rasvaiset jutut eivät kuulu työelämään"

Yrityksen instagram-tilille lähetettyä yksityisviestiä ei voinut kuitata vain huumorilla, toteaa huittislainen yrittäjä.
HANNE MANELIUS
Monika Pekkola on kasvanut koneiden parissa. Metsäalan yrittäjänä hän seuraa isänsä jalanjälkiä.

"En tiedä saavatko miespuoliset kollegani vastaavanlaisia viestejä, mutta... Ei nyt pidä ymmärtää väärin, otin tämän nuoren miehen lähestymisen ihan huumorilla, mutta sitten rupesin miettimään asiaa tarkemmin."

Näin kirjoittaa huittislainen Pekkola Forest Oy:n yrittäjä Monika Pekkola instagram-päivityksessään. Pekkola on perustanut yritykselleen sekä Facebook-sivun että instagram-tilin. Hän jakaa sosiaalisessa mediassa paloja metsäkoneyrittäjän arjesta.

Viime viikolla Pekkola sai yrityksen instagram-profiiliin yksityisviestin, jossa udeltiin millaisia alushousuja hän käyttää. Viestin lähettäjä kyseli myös, saisiko hän Pekkolasta lisää kuvia.

"Viestin lähettäjä saattoi saada innoituksen viestiinsä kuvasta, jossa näkyi yritykseni logo treenivaatteeseen painettuna", Pekkola epäilee.

"Vastasin viestien lähettäjälle napakasti mutta ystävällisesti, että ei yrittäjälle lähetetä tuollaisia viestejä. Kannustan kaikkia miettimään omaa somekäyttäytymistään, kaikki someen jaettu jää someen."

Pekkola kertoo suhtautuneensa viesteihin ensin huumorilla. Mutta mietittyään asiaa, hän totesi, että ei ole soveliasta lähettää pikkutuhmia viestejä yritysprofiiliin eikä liioin kenenkään muunkaan tuntemattoman profiiliin.

"Olen ollut puolitoista vuotta metsäalan yrittäjä, jatkoin isäni jalanjäljillä alalle. Joissain tilanteissa ehkä huomaan, että minuun ei suhtauduta yhtä arvostavasti ja tasa-arvoisesti kuin vastaavassa tilanteessa olevaan mieheen ehkä suhtauduttaisiin. Minua lähestytään, koska olen 30-kymppinen nainen ja minusta ollaan kiinnostuneita naisena, ei niinkään yrittäjänä."

Pekkolan kokemus on tuttu monille yrittäjänaisille.

MT julkaisi 3.2. artikkelin Jonna Matikaisesta, puutavara-autoilijasta, joka on voittanut puunkuormauksen naisten sarjan suomenmestaruuden.

Matikainen kommentoi Pekkolan instagram-päivitystä ja kertoi kokemuksistaan, kun hän etsi työntekijää yritykseensä. Matikainen kertoi saaneensa viestejä, joihin oli lisätty vinkkaavia hymiöitä ja kehuja yrittäjän ulkonäöstä.

"Jonkun mielestä viestit voivat olla hauskoja, mutta työelämään ne eivät ehdottomasti kuulu", toteaa Pekkola painokkaasti.

Puunkuormaajamestari kyllästyi äijälauman ällistelyyn: "Helpommalla pääsee, kun on oma yritys"

Ammatinvalintamielessä metsäalaa ei valtaosalle tytöistä ole olemassakaan – koetaan liian miehiseksi

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI