Metsä

SDP:n Rinne vaatii valtion käyttävän omistajaohjausta Stora Enson Oulun-tehtaalla

Valtion omistuksia hoitava Solidium ja Kela omistavat Stora Ensosta noin 28 prosenttia.
Jaana Kankaanpää
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii valtiota puuttumaan Stora Enson irtisanomisiin.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo ymmärtävänsä Stora Enson Oulun-tehtaan ulosmarssia. Se kuuluu hänestä samaan sarjaan kuin moni ulosmarssi aiemmin: se on enemmän surutyötaistelu kuin perinteinen pyrkimys korjaamaan työoloja.

”Ymmärrän hyvin reaktion, koska ihmiset kokevat epäoikeudenmukaiseksi oman työpaikan menemisen alta", Rinne sanoo MT:lle.

”Sille me emme voi mitään, että digitalisaatio ja teknologinen kehitys etenevät. Kun hienopaperin hinnalla ei saada sellaisia voittoja, jotka yhtiö on asettanut, toinen kone ajetaan alas. Mutta kun valtion Solidium ja Kela omistavat Stora Ensosta noin 28 prosenttia, kysymykseni kuuluu: olisiko tässä tilanteessa kansallinen intressi pyrkiä omistajaohjauksella vaikuttamaan siihen, millaista rakennemuutosta ja millä aikataululla tehdään?"

Rinteen mielestä pitää kysyä, kuinka Stora Enso aikoo huolehtia työnsä menettävien uudelleen kouluttamisesta, koska alueella on kolmisen tuhatta avointa työpaikkaa.

"Omistajaohjauksen ministerin Mika Lintilän (kesk.) tulee käydä keskustelu Stora Enson kanssa ja pyrkiä vaikuttamaan omistajana siihen, että suomalaisten ihmisten etu tuolla alueella turvataan."

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsä Group kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä alkuvuonna – sellun huippuhinnat näkyvät reippaina tulosparannuksina

Paperin markkina tasapainottuu

Stora Enson puutuotteet ja sellu ennätysvauhdissa – "Kasvua vauhditti perinteisten sahatuotteiden poikkeuksellisen vahva maailmanlaajuinen kysyntä"

Kartongeista tuli uusi kivijalka – Stora Enson toimitusjohtaja uskoo, että kartongeissa on vielä paljon kasvunsijaa – metsään Annica Bresky vetäytyy pohtimaan suuria linjoja