Metsä

Kuitupuun hakkuut lisääntyivät 11 prosenttia helmikuussa vuodentakaiseen verrattuna – tukin määrä pieneni

Kaikkiaan hakkuut kasvoivat kolme prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna.
Sanne Katainen
Helmikuussa hakkuista kertyi kuitupuuta 4,3 miljoonaa ja tukkia 2,3 miljoonaa kuutiometriä.

Teollisuuden käyttöön hakattiin puuta helmikuussa 6,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, Luonnonvarakeskus kertoo.

Helmikuun hakkuista tukkia kertyi 2,3 miljoonaa ja kuitupuuta 4,3 miljoonaa kuutiometriä. Tukin määrä pieneni vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia ja kuitupuun kasvoi 11 prosenttia.

Hakkuut ovat olleet kasvussa tällä vuosikymmenellä. Tämän vuoden helmikuun hakkuumäärä oli viidenneksen enemmän kuin edeltävällä vuosikymmenellä.

Yksityismetsistä hakattiin teollisuuspuuta 5,7 miljoonaa kuutiometriä, neljä prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Pystykauppojen hakkuista kertyi puuta 5,1 ja hankintakauppojen vastaanotoista 0,6 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäyhtiöiden omien metsien ja valtionmetsien hakkuumäärä pieneni viime vuoden vastaavasta jaksosta seitsemän prosenttia 0,8 miljoonaan kuutiometriin.

Teollisuuspuun lisäksi tilastoon kirjataan energiapuun korjuumäärät. Energiapuuta korjattiin kaikkiaan 236 000 kuutiometriä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luontoarvot säästyvät hakkuissa varsin hyvin

Terminaalit pullistelevat kelirikkoajan puuta – "Tilanne näyttää tällä hetkellä tosi hyvältä"

Luke: Keskustelu metsien hiilinieluista on ollut liian yksipuolista – Hakkuut vähentävät päästöjä ravinteikkailla turvemailla

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI