Metsä

HKK-Kuljetus valittiin vuoden kuljetusyritykseksi – "Autoilijana tärkeintä on se, mitä tuulilasista näkyy. Taustapeiliä ei kannata kauheasti katsella"

Palkittu kuljetusyrittäjä Heikki Kananen sanoo olevansa parhaimmillaan pysyessään poissa konttorilta, huolehtiessaan autoista ja ollessaan välillä itsekin ratin ja penkin välissä.
Markus Haapamäki / Stora Enso
HKK-Kuljetuksen toimitusjohtaja Heikki Kananen (vas.) esitteli helmikuussa Viitasaarella yrityksen uutta hybridipuuautoa Stora Enson hankintajohtaja Antti Suviselle.

Joensuulainen HKK-Kuljetus Oy on valittu Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n vuoden 2019 kuljetusyritykseksi.

Vuoden kuljetusyrittäjän palkinto ojennettiin yhdistyksen vuosikokouksessa Kuopiossa viikonloppuna, ja sen oli vastaanottamassa HKK-kuljetuksen toimitusjohtaja Heikki Kananen. Palkinto kruunasi tänä vuonna 30 vuotta täyttävän yrityksen merkkivuoden.

HKK-Kuljetus on Stora Enson Metsän pitkäaikainen yhteistyökumppani. Se kuljettaa Stora Enson puita lähinnä Keski-Suomen alueelta Varkauden tehtaille ja junakuljetuksiin.

HKK-Kuljetus investoi hiljattain tuliterään hybridipuutavara-autoon, jonka ansiosta päästöt vähenevät ja kuljettajan työ ratin takana helpottuu.

Kalustosatsaus oli Kanasen tulevaisuudenuskoa konkreettisimmillaan.

"Kyllä autoilijana tärkeintä on se, mitä tuulilasista näkyy. Taustapeiliä ei kannata kauheasti katsella. Aina ei tietenkään mene niin kuin Strömsössä, mutta positiivinen asenne auttaa. Pääasia, että on mukavaa! Tulevaisuuden osalta hienoa on sekin, että seuraava polvi on jo menossa mukana, kun tytär huolehtii yrityksen konttorista ja talousasioista", Heikki Kananen kertoo.

Palkittu yrittäjä sanoo olevansa parhaimmillaan pysyessään poissa konttorilta, huolehtiessaan autoista ja ollessaan välillä itsekin ratin ja penkin välissä.

"Mikään ei ole niin mahtavaa kuin kevätaamu metsässä, kun luonto herää. Sammutan koneet, otan termoksesta kahvit, voin haistaa pihkan tuoksun ja kuulla lintujen laulun. Siitä hetkestä todella nauttii", Kananen kuvailee.

Lue myös:

Hybridipuuauto kuljettaa puuta Stora Ensolle – sähkömoottori antaa lisävääntöä ylämäessä ja liikkeelle lähtiessä

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

”Olen sitä mieltä, että hankimme lisää hybridejä" – kuljetusyrittäjä on tyytyväinen hybridirekkaansa

Ennen kerättiin katumaksua, nyt epämääräistä kiinteistöveroa – saako maalainen vastinetta verolle, jos kunta ei hoida edes tietä?

Osakas pulittaa tiemaksut, mutta joutuu silti lanaamaan ja auraamaan itse, jotta maitotilan liikenne hoituisi

Lukijalta: Metsämme eivät ole kaupunkilaisten omia –"Köyhiä oltiin aina, mutta isän Homelite ja metsä pelastivat"