Metsä

Luken erikoistutkija Heli Viiri siirtyy UPM:n metsänhoidon kehityspäälliköksi

Viirin vastuualueena on kehittää UPM:n metsänhoito-osaamista ja henkilöstön ammattitaitoa.
Lari Lievonen
Heli Viiri aloittaa UPM:n metsänhoidon kehityspäällikkönä elokuun alussa. Kuva on otettu viime kesänä Tuupovaaran Luutalahdessa Joensuussa, missä Viiri tutki kirjanpainajapyydykseen kertynyttä saalista.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, eMBA, dosentti Heli Viiri on nimitetty UPM:n metsänhoidon kehityspäälliköksi. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Metsäkeskuksen aluejohtajana ja Luonnonvarakeskuksessa erikoistutkijana, UPM:n tiedote kertoo.

UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander kehuu Viirin olevan kansainvälisesti arvostettu tutkija, jolla on vahvat näytöt osaamisesta ja viimeisin tieto alan tutkimuksesta.

"Tavoitteemme on olla metsänhoidon johtava toimija, joka pystyy palvelemaan suomalaisia metsänomistajia entistä paremmin", Brander sanoo.

Viiri on tunnettu erityisesti kaarnakuoriaisiin liittyvästä tutkimustyöstä. Hän kertoo odottavansa innolla uutta tehtävää.

"Työhistoriani on tuonut laajan osaamisen metsänhoidosta, jota nyt pääsen soveltamaan käytännössä."

UPM on Suomen suurimpia metsänomistajia 512 000 hehtaarin metsäomaisuudellaan. Yhtiöllä on oma taimitarha Joroisissa.

Viirin vastuualueena on kehittää UPM:n metsänhoito-osaamista ja henkilöstön ammattitaitoa sekä luoda lisäarvoa yhtiön puukauppakumppaneille metsänhoidon palveluina.

Lue lisää

UPM aikoo kaksinkertaistaa lehtipuuston määrän omissa metsissään Suomessa – taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden ohjeita muutetaan

UPM vakuuttaa Uruguayn sellujättihankkeen etenevän suunnitellusti – yksityiskohtia viimeistellään Uruguayn uuden hallituksen kanssa

UPM ja Huoltovarmuuskeskus hankkivat suojavarusteita yhdessä Kiinasta

UPM vankisti etumatkaansa kilpailijoihin – koronakriisin vaikutukset vaihtelevat tuoteryhmittäin yhtiöillä