Metsä

Metsäalan osaajille tunnustusta 230 000 eurolla

Einari Vidgrénin elämäntyötä ylläpitävä säätiö palkitsi kymmeniä metsäalan ansioituneita osaajia.
Einari Vidgrén Säätiö
Einari Vidgrénin säätiö palkitsi eilen tiistaina metsäalan osaajia Ponssen tehtaalla Vieremällä.

Einari Vidgrénin elämäntyötä ylläpitävä Einari Vidgrén Säätiö palkitsi eilen tiistaina Vieremällä metsäalan ansioituneita osaajia 230 200 eurolla.

Säätiön päähuomionosoituksena myönnettävät 20 000 euron Einarin Palkinnot myönnettiin Kesälahden Konesavotan Reijo Päiviselle ja OK-Metsä Oy:n Osmo Uotiselle. Vuosittain jaettavat Einarin Palkinnot myönnetään pitkäjänteisestä ja ammattitaitoisesta yrittäjyydestä metsäkonealalla.

Lisäksi säätiö myönsi toista kertaa 10 000 euron Elämäntyöpalkinnon, joka osoitettiin iisalmelaisille Jorma ja Pertti Randelinille. Koneyhtymä Randelin Oy:llä on mittava ja tunnustettu ura koneellisen puunkorjuun saralla.

Einarin Tunnustuspalkinnoilla säätiö palkitsee vuosittain koneelliseen puunkorjuuseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehitystahoja, alan koulutuksen kehittäjiä sekä alan tunnettuutta ja arvostusta nostaneita tahoja.

Tänä vuonna palkinnoissa painottuivat kansainvälisyys ja nuorison parissa tehtävä työ. Tunnustuspalkinnon saivat muun muassa Helsingin yliopiston metsäteknologian professuuri, Japanin ensimmäinen metsäkoneenkuljettajakoulutus ja Vieremän 4H-yhdistyksen metsäpolku.

1 500 euron Einarin Kuljettajapalkinnolla säätiö palkitsi 35 ansioitunutta metsäkoneenkuljettajaa. 600 euron opiskelijastipendin sai 30 metsäkonealan opiskelijaa.

Ponsse Oyj:n perustaja ja teollisuusneuvos Einari Vidgrén perusti vuonna 2005 Einari Vidgrén Säätiön. Sen tavoitteena on nostaa koneellisen puunkorjuun alalla tehtävän työn arvostusta.

Säätiö haluaa myös kehittää koneelliseen puunkorjuuseen liittyvän yrittäjyyden tunnettuutta ja lisätä koneellisen puunkorjuun kiinnostavuutta työllistäjänä erityisesti nuorten keskuudessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ponssen tyttökalenteri on aikamatka metsäalan härskiin menneisyyteen

Suomen yritykset listattiin maineen mukaan: Ponsse hyvämaineisin – katso tästä listan pohjimmaiset

Ponssen metsäkoneita on valmistunut jo 15 000 – juhlakone luovutetaan asiakkaalle marraskuun alussa

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI