Metsä

Tuleva ministeri Krista Mikkonen tyrmäsi uudet sellutehdashankeet MTV:llä: Puu ei yksinkertaisesti riitä

Tuleva ministeri muistutti, että hiilinielujen kasvattaminen on hallitusohjelman merkittävä tavoite, ja Suomi on sitoutunut myös EU:n tavoitteisiin.
Jaana Kankaanpää
Tuleva ministeri muistutti, että hiilinielujen kasvattaminen on hallitusohjelman merkittävä tavoite, ja Suomi on sitoutunut myös EU:n tavoitteisiin. Kuvituskuva.

Tuleva ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) totesi MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä torstaina, ettei hän pidä todennäköisenä kaikkien pöydällä olevien sellutehdashankkeiden toteutumista.

Mikkonen huomautti MTV:llä, ettei puu yksinkertaisesti riitä, kun samalla täytyy huolehtia ilmasto- sekä monimuotoisuustavoitteista.

Tuleva ministeri muistutti, että hiilinielujen kasvattaminen on hallitusohjelman merkittävä tavoite, ja Suomi on sitoutunut myös EU:n tavoitteisiin. Mikkonen lisäsi, että mikäli tavoitteissa ei pysytä, on siitä seurauksena lasku, joka voi kohota suureksi.

MTV Uutiset: Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkonen on tyrmäämässä uudet sellutehdashankkeet: "Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ympäristöministeri Krista Mikkonen IS:lle: Turpeen verotukeen kohdistuu paljon painetta, asia "nostetaan tikun nokkaan" ensi vuonna

Fingridin kantaverkkotyömaalla jätetään energiapuut mätänemään, vaikka ne voisi polttaa: "Tuntuu kohtuuttomalta haaskaukselta"

Biokaasua metsäkadon ja päästöjen vähentämiseksi

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI