Keskustan Mikko Kärnä närkästyi vihreiden ministerin sellutehdaspuheista: "Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Keskustan Mikko Kärnä närkästyi vihreiden ministerin sellutehdaspuheista: "Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä"

Kärnän mukaan hallitusohjelmassa on nimenomaan sovittu, että metsien kestävää käyttöä jatketaan ja hakkuita lisätään maltillisesti huolehtien erityisesti teollisuuden tarpeista.
Jarkko Sirkiä
Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on närkästynyt vihreiden tulevan ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen puheista torstain Huomenta Suomessa.

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on närkästynyt vihreiden tulevan ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen puheista torstain Huomenta Suomessa. Mikkonen totesi lähetyksessä, että puu ei riitä uusiin sellutehdashankkeisiin mikäli ilmasto- sekä monimuotoisuustavoitteet aiotaan toteuttaa.

"Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä. Mikkosen antama viesti metsäteollisuudelle on täysin väärä", Kärnä toteaa tiedotteessa.

Kärnän mukaan hallitusohjelmassa on nimenomaan sovittu, että metsien kestävää käyttöä jatketaan ja hakkuita lisätään maltillisesti huolehtien erityisesti teollisuuden tarpeista.

"Yhdessä sovitusta hallitusohjelmasta on pidettävä kiinni, eikä mitään irtiottoja sallita", keskustan kansanedustaja muistuttaa.

Lue lisää:

Tuleva ministeri Krista Mikkonen tyrmäsi uudet sellutehdashankeet MTV:llä: Puu ei yksinkertaisesti riitä

Lue lisää

Mikko Kärnä pettyi raskaasti ympäristöministeriön viljelijälle maksamiin talitinttikorvauksiin: "Itse laittaisin kaikki kylmäksi, jos saisin päättää"

Valtio ruokkii karjansa toisten mailla

Noin 25 kansanedustajaa joutuu etsimään muita matkustusmuotoja, kun Finnair lopettaa liikennöinnin viidelle maakuntakentälle – "Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) varmasti ilomielin pyöräilee Joensuuhun"

Poikkeusluvalla ammutut valkoposkihanhet pitää hävittää joko hautaamalla tai polttamalla – Mikko Kärnä järkyttyi: "Tämä on törkeää ekotuhlausta ja riistan halveksimista"