Metsä

Keskustan Mikko Kärnä närkästyi vihreiden ministerin sellutehdaspuheista: "Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä"

Kärnän mukaan hallitusohjelmassa on nimenomaan sovittu, että metsien kestävää käyttöä jatketaan ja hakkuita lisätään maltillisesti huolehtien erityisesti teollisuuden tarpeista.
Jarkko Sirkiä
Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on närkästynyt vihreiden tulevan ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen puheista torstain Huomenta Suomessa.

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on närkästynyt vihreiden tulevan ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen puheista torstain Huomenta Suomessa. Mikkonen totesi lähetyksessä, että puu ei riitä uusiin sellutehdashankkeisiin mikäli ilmasto- sekä monimuotoisuustavoitteet aiotaan toteuttaa.

"Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä. Mikkosen antama viesti metsäteollisuudelle on täysin väärä", Kärnä toteaa tiedotteessa.

Kärnän mukaan hallitusohjelmassa on nimenomaan sovittu, että metsien kestävää käyttöä jatketaan ja hakkuita lisätään maltillisesti huolehtien erityisesti teollisuuden tarpeista.

"Yhdessä sovitusta hallitusohjelmasta on pidettävä kiinni, eikä mitään irtiottoja sallita", keskustan kansanedustaja muistuttaa.

Lue lisää:

Tuleva ministeri Krista Mikkonen tyrmäsi uudet sellutehdashankeet MTV:llä: Puu ei yksinkertaisesti riitä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"

Antti Rinteen kierähdys

Mikko Kärnä harkitsee Kaikkosen haastamista puheenjohtajavaalissa: "Keskusta tarvitsee aidon kisan"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI