Metsä

VVR Wood vastaa puurakentamisen kysyntään – rakentaa uuden puukerrostalotehtaan Heinolaan

Uuden tehtaan on määrä olla osittain tuotantokäytössä jo syksyllä.
VVR Wood Oy
Uuden VVR Woodin puukerrostalotehtaan rakentaminen alkoi toukokuussa Heinolassa maanrakennustöillä.

Puuelementtien valmistaja ja toimittaja VVR Wood Oy rakentaa uuden modernin puukerrostalotehtaan Heinolaan, yhtiö tiedottaa.

Uusi tehdas rakennetaan yhtiön nykyiselle tehdasalueelle. Se on yhtiön historian suurin yksittäinen investointi, jonka myötä yhtiöön avautuu jopa yli 30 uutta työpaikkaa.

"Yhdessä uusi ja vanha tehdas tarjoavat huippuluokan toimintakyvyn ja mahdollisuuden vastata entistä paremmin Suomen suurimpiin puurakennushankkeisiin sekä vientimarkkinoiden haasteisiin. Uusi puukerrostalotehdas mahdollistaa tuotannon moninkertaistamisen ja vahvistaa merkittävästi asemaamme rakentamisen markkinassa", tiedotteessa todetaan.

Tehtaan rakentaminen alkoi toukokuussa maanrakennustöillä. Sen on määrä olla osittain tuotantokäytössä jo syksyllä 2019.

"Uusi tehdashanke on tarkkaan harkittu strateginen päätös", kertoo VVR Woodin toimitusjohtaja Tero Vesanen.

Uudessa puukerrostalotehtaassaan VVR Wood kertoo keskittyvänsä teknisesti korkeatasoiseen elementinvalmistukseen.

Tehtaalla kiinnitetään huomiota myös suurten elementtien tehokkaaseen käsittelyyn, 3D-mallinnuksen tuomiin etuihin sekä nykyaikaisiin ratkaisuihin.

"Puukerrostalotuotannon modernit ja ekologiset ratkaisut ovat yksi toimintamme kulmakivistä", sanoo tuotantojohtaja Ville Valve.

Vuonna 2014 perustettu VVR Wood on kasvanut jokaisena toimintavuotenaan. Viime vuosi oli yhtiön historian suurin kasvuvuosi. Uusi tehdas mahdollistaa yhtiön kipeästi kaipaaman lisäkapasiteetin.

"Lähivuosina kasvun odotetaan jatkuvan entisestään", yhtiö ennakoi.

VVR Woodiin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa kattoelementit, terassielementit ja rakenneliimatut Kerto Ripa -elementit.

Viime vuosina se on ollut mukana toteuttamassa useita eri puurakentamisen hankkeita, kuten Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan Pro Nemus -vierailukeskusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden Puupalkinnon ehdokkaat julki: Mukana muun muassa Suomen korkein puukerrostalo, keskuskirjasto Oodi ja puinen matkailukeskus

Puurakentamista voi pian opiskella verkossa – tarkoituksena on helpottaa ja jouduttaa puurakentamisen oppimista

Kesäyön unelmia rakentamisesta

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI