Metsä

Työt keskeytyivät istutustyömaalla Kolarissa: Metsähallitus löysi tarkastuksessaan puutteellisesti varustautuneita työntekijöitä

Metsähallituksen metsänhoitopäällikkö korostaa, että Metsähallitus edellyttää kaikilta sopimuskumppaneiltaan lakien noudattamista ja sitoutumista Metsähallituksen vastuullisuuspolitiikkaan.
Pasi Leino
Työntekijät, joiden asiakirjat eivät olleet kunnossa, poistettiin työmaalta. Kuvituskuva.

Metsähallitus kertoo, että sen viime viikon torstaina Kolarin istutustyömaalla tekemässä työmaatarkastuksessa on havaittu puutteellisesti varustautuneita ulkomaisia työntekijöitä.

Osalta työntekijöistä puuttui Metsähallituksen mukaan voimassaolevat A1-todistukset, jotka osoittavat minkä maan sosiaaliturvalainsäädäntöä todistuksen haltijaan sovelletaan, ja mihin maahan sosiaalivakuutusmaksut maksetaan. Todistus vaaditaan ennen töiden aloittamista ja sopimuskauden aikana kaikilta työntekijöiltä työmaalla.

Työntekijät, joiden asiakirjat eivät olleet kunnossa, poistettiin työmaalta.

”Keskeytimme työt työmaalla välittömästi, ja olimme yhteydessä työnjohtoon. Selvitämme parhaillaan, miksi paperit puuttuvat”, Metsähallitus Metsätalous Oy:n metsänhoitopäällikkö Olli Lipponen kertoo tiedotteessa.

Lipponen korostaa, että Metsähallitus edellyttää kaikilta sopimuskumppaneiltaan lakien noudattamista ja sitoutumista Metsähallituksen vastuullisuuspolitiikkaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luke tutki käytäväharvennusta mänty- ja koivuvaltaisilla ensiharvennuksilla – voisiko työmenetelmä kohentaa kannattavuutta?

Anna Ylä-Anttila FSC Suomen toiminnanjohtajaksi

Puita pellolle, mutta miksi? Peltometsäviljely toisi tusinoittain ympäristöhyötyjä ja satoa monessa kerroksessa

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI