Metsä

Lunawood ostaa Stora Enson Uimaharjun tehtaan lämpöpuutuotannon

Stora-Enso jatkaa lämpöpuun tuotantoa Latviassa.
Lunawood siirtää Stora Enson Uimaharjun tehtailta ostamansa lämpöpuutuotannon omille tehtailleen.

Lunawood ostaa Stora Enson Uimaharjun tehtaan lämpöpuutuotannon. Yhtiö siirtää kyseisen tuotantokapasiteetin omille tuotantolaitoksilleen.

Toimitusjohtaja Arto Halosen mukaan sopimus vahvistaa Lunawoodin asemaa lämpökäsiteltyjen puutuotteiden globaalina markkinajohtajana.

“Uimaharjun lämpöpuutuotannon käyttöomaisuuden hankinnalla on merkittävä rooli kasvustrategiamme kannalta ja kauppa tukee myös mittavia teknologiainvestointejamme”, kertoo Halonen.

Lunawoodin lämpöpuutuotanto on 155 000 kuutiota. Uimaharjun tuotantokapasiteetti on 20 000 kuutiota.

Lunawood on kasvattanut toimintaansa noin 15 prosentin vuosivauhdilla. Halosen mukaan vauhti näyttää pysyvän samana myös tänä vuonna.

Osana kauppaa Lunawood ja Stora Enso ovat laatineet raaka-ainesopimuksen taatakseen Uimaharjun tuotevalikoiman saannin jatkossa Lunawoodilta.

“Raaka-ainesopimuksen avulla voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme markkinoiden laajimman valikoiman korkealaatuisia, skandinaavisesta raaka-aineesta valmistettuja lämpökäsiteltyjä puutuotteita”, Halonen jatkaa.

Halosen mukaan raaka-ainesopimus on merkittävä, sillä Stora Ensolla on kokemusta lämpöpuujalostuksen tarvitsemasta erikoissahatavarasta.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen Uimaharjun lämpöpuutuotannon myynnistä Lunawoodille. Uskomme, että lämpöpuumarkkina jatkaa kasvuaan ja luotamme siihen, että voimme jatkossakin palvella asiakkaitamme Latvian Launkalnen tehtaalla tuotetuilla lämpökäsitellyillä puutuotteilla”, toteaa Stora Enson puutuotteiden myyntijohtaja Miikka Pesonen.

Kauppahintaa osapuolet eivät paljasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Stora Enso pysäyttää Uimaharjun sahan loppuvuodeksi – "Markkinatilanne on mennyt huonompaan suuntaan"

Stora Enson yt-neuvottelut päättyivät: Anjalan paperitehtaan koko henkilöstö voidaan lomauttaa tarvittaessa

Stora Enso sulkee Kiteen sahan ja keskittää kuusisahatavaran tuotannon Varkauteen – työt loppuvat Kiteellä 73 työntekijältä

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI