Metsä

Yle: Suomen suurimpiin kuuluvan puukerrostaloalueen toteutus hyytyi – toteuttajayhtiöstä jätetty tutkintapyyntö poliisille

MT uutisoi alkuvuodesta Suomen suurimman puukerrostaloalueen rakentamisesta Riihimäelle. Ylen mukaan sijoitus- ja rakennusrahastokonserni Iconin johtamiseen ja talouteen liittyvät epäselvyydet ovat nyt lykänneet hankkeen toteutumista.

Icon Kiinteistörahastot Oy:n piti rakennuttaa Riihimäellä yhdeksän puukerrostaloa, joihin tulisi yhteensä 324 asuntoa. Tavoitteena oli, että taloista neljä rakennettaisiin vuoden loppuun mennessä ja loput 2020–2021 kysynnän mukaan.

Ylen uutisessa kerrotaan, että Icon Corporationin ongelmat ovat alkaneet jo viime talvena. Yhtiön toimitusjohtaja vapautettiin tehtävistä maaliskuussa. Kesäkuussa yhtiö ilmoitti tehneensä hänen toimistaan tutkintapyynnön poliisille.

Tapauksessa epäillään väärinkäytöksiä. Ne liittyvät muun muassa lähipiiriyhtiöille tehtyihin rahansiirtoihin konsernin emoyhtiöstä, kertoo Yle.

Lisäksi yhtiön Icon Wasa Bond–hankkeen kiinteistökauppaan liittyy epäselvyyksiä. Yle uutisoi, että hankkeessa on kyse Vaasaan Gerbyn alueelle rakennettavista kerrostaloista.

Yle kertoo, että kesäkuun lopussa hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja jätti yhtiön. Hän ja toinen perustajaosakas, yhtiön entinen toimitusjohtaja, omistavat yli puolet yhtiön osakekannasta.

Riihimäelle tulevalta kerrostaloalueelta on jo kaadettu puut ja aloitettu alustavat rakennustyöt. Rakennushanke ei ole edennyt sen pidemmälle, Yle kertoo.

Hankkeen pääurakoitsija on virolainen Astel Modular, joka oli jo varautunut aloittamaan rakennuselementtien ja moduulien valmistuksen Riihimäelle.

Yhtiön toimitusjohtaja Raul Kinks kertoi Ylelle, että hankkeen vastuullisia vetäjiä on ollut vaikea tavoittaa viime aikoina, sillä projektijohto ja hallituksen puheenjohtaja on vaihtunut.

Ylen mukaan virolaisyhtiö on kuitenkin valmis rakentamaan nopeasti elementit Riihimäelle.

Myös Riihimäen kuntajohto on yrittänyt tavoitella Iconin yritysjohtoa puukerrostalohankkeen etenemisestä, Yle kertoo. Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoi Ylelle, että kuntajohto toivoo yrityksen saavan asiansa kuntoon, ja että puukerrostaloalue pääsisi etenemään Riihimäellä. Sulkko kertoo, että Riihimäen kaupungilla on rakennushankkeessa ainoastaan viranomaisrooli eikä se ole tehnyt rahallisia satsauksia hankeeseen.

Ylen alkuperäinen uutinen:

Suomen suurimpiin kuuluvan puukerrostaloalueen toteutus hyytyi – toteuttajayhtiöstä jätetty tutkintapyyntö poliisille

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punkaharjun kuusilla edessään yli 10 000 kilometrin matka: Päätyvät kertopuuksi ja olympia-paviljongiksi Tokioon

Vuoden Puupalkinnon ehdokkaat julki: Mukana muun muassa Suomen korkein puukerrostalo, keskuskirjasto Oodi ja puinen matkailukeskus

Puurakentamista voi pian opiskella verkossa – tarkoituksena on helpottaa ja jouduttaa puurakentamisen oppimista

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI