Stora Enso suunnittelee Tšekkiin ja Itävaltaan uusia puutuotteiden tuotantolaitoksia – investointien arvo olisi 90 miljoonaa euroa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Stora Enso suunnittelee Tšekkiin ja Itävaltaan uusia puutuotteiden tuotantolaitoksia – investointien arvo olisi 90 miljoonaa euroa

Ždírecin clt-tehdas olisi Stora Ensolla jo neljäs ristiinliimattuja puuelementtejä valmistava tuotantolaitos.
Tero Pajukallio
Stora Enson itävaltalaisella Ybbsin sahalla on valmistettu clt-puuelementtejä vuodesta 2011 lähtien. Nyt sinne suunnitellaan uutta liimapalkkitehdasta.

Stora Enso suunnittelee ristiinliimattua puuta (clt) valmistavaa tuotantoyksikköä Tšekin tasavallassa toimivan Ždírecin sahan yhteyteen ja uutta liimapalkkitehdasta Itävallassa sijaitsevalle Ybbsin sahalle.

Investointien arvo olisi yhteensä noin 90 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo.

Ždírecin mahdollinen laajennus lisäisi vuotuista clt-kapasiteettia noin 120 000 kuutiometriä, ja se olisi Stora Enson neljäs clt-tuotantoyksikkö. Kaksi sijaitsee Itävallassa ja kolmas otettiin käyttöön aiemmin tänä vuonna Gruvönissä Ruotsissa.

Ybbsin sahalle suunniteltu laajennus lisäisi vuotuista liimapalkkikapasiteettia 60 000 kuutiometriä. Uutta palkkituotetta on tarkoitus myydä nykyiselle asiakaskunnalle clt:n ja Varkaudessa valmistetun viilupuun (lvl) rinnalla.

Stora Enso suunnittelee Kiteen sahan sulkemisesta ja kuusisahatavaratuotannon keskittämistä Varkauteen, sekä Uimaharjun sahan lämpöpuutuotantoon liittyvien laitteiden myyntiä. Lämpöpuutuotanto aiotaan keskittää Launkalneen Latviaan.

Lue lisää

Stora Enson uuden pääkonttorin ulkoasu paljastui – rakennukseen tulee myös hotelli ja toimitiloja

Metsäyhtiöt tekivät topakoita korotuksia metsiensä arvoon viime vuonna – nosti mukavasti kaikkien tuloksia

Stora Enson Sunilan koelaitos käynnistyy Kotkassa ensi vuonna – tiesitkö, että puupohjaisesta hiilestä voi valmistaa kännykän tai sähköauton akkuja?

Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta