Metsä

Puun tuonti Suomeen kasvoi tammi–toukokuussa 18 prosenttia

Toukokuussa tuodusta puusta liki kolmannes oli haketta.
Satu Lehtonen
Toukokuussa tuodusta puumäärästä 60 prosenttia oli kuitupuuta, 32 prosenttia haketta ja neljä prosenttia tukkia. Arkistokuva.

Puuta tuotiin Suomeen tammi–toukokuussa 4,61 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 18 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana, Luonnonvarakeskus kertoo.

Toukokuussa puuta tuotiin 1,01 miljoonaa kuutiometriä. Tuodusta puumäärästä 60 prosenttia oli kuitupuuta, 32 prosenttia haketta ja neljä prosenttia tukkia. Polttopuun, kyllästetyn puun ja jätepuun osuus oli yhteensä neljä prosenttia.

Metsäteollisuustuotteiden viennin arvo oli toukokuussa 1,13 miljardia euroa, joka oli reaalisesti viime vuoden toukokuuhun verrattuna prosentin pienempi. Tammi–toukokuussa metsäteollisuustuotteiden reaalinen viennin arvo oli 5,54 miljardia euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäteollisuuden vienti pysyi ennallaan huhtikuussa – arvo 4,4 miljardia euroa

Luke: Metsäsektorin suhdannehuippu ohi – hakkuumäärät vähenevät ja sahatavaran sekä tukkien hinnat alenevat viime vuodesta

Kokkolaan tuotu venäläinen hake sapettaa maakunnan metsänomistajia – "Lähienergiasta puhutaan nätisti, mutta puuta ostetaan Venäjältä asti"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI