Metsä

Puurakentamista voi pian opiskella verkossa – tarkoituksena on helpottaa ja jouduttaa puurakentamisen oppimista

Kaikille avoimelta sivustolta löytyy opetusvideoita puurakentamisesta eri ammattiryhmiä kiinnostavista näkökulmista.
Pekka Fali
"Perinteiset betonirakentajat ja pilvenpiirtäjien tekijät ovat oivaltaneet, että rakentamisen tulevaisuus on puussa ja että myös heidän tulee osata se", Green sanoo.

Timber online education (TOE) sivustolle on tarkoitus tuottaa eri näkökulmista puurakentamisesta kertovia videoita.

Kiinnostus puurakentamiseen on kasvussa. Sivustoa ideoineen kanadalaisen arkkitehdin Michael Greenin mukaan idea avoimeen oppimateriaaliin saikin alkunsa käytännön tarpeesta.

"Joudumme selittämään ihmisille aina nämä samat asiat uudelleen kussakin hankkeessa. Jatkossa voimme pyytää ihmisiä tutustumaan etukäteen videoihin, ennen kuin tulemme kertomaan suunnittelemastamme rakennuksesta", Green kertoo.

Green pitää puurakentamisen osaamisen lisäämistä tärkeänä. Hänen mukaansa osaamista pitäisi lisätä erityisesti kehittyvissä maissa kuten Intiassa ja Kiinassa.

"Jos he tekevät tätä työtä puutteellisin tiedoin ja pyrkivät tekemään korkeita puurakennuksia, siihen voi liittyä koko toimialan kannalta isoja riskejä. Jos korkea puutalo sortuu Indonesiassa, se voi merkitä puurakentamisen loppumista myös Euroopassa."

Videoita tehdään eritasoisia. Noin kolmen minuutin opetusvideoiden tavoitteena on antaa perustiedot puusta ja puun käytöstä rakennusmateriaalina.

Suuren yleisön lisäksi hankkeen tavoitteena on tuottaa myös ammattilaisille tarkoitettuja syvällisempiä 30 - 45 minuutin mittaisia opetusvideoita.

Greenin mukaan oppilaitokset ja yritykset voivat lisätä palveluun omia oppituntejaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäteollisuuden kannettava yhteiskuntavastuunsa

Vuoden Puupalkinnon ehdokkaat julki: Mukana muun muassa Suomen korkein puukerrostalo, keskuskirjasto Oodi ja puinen matkailukeskus

Kesäyön unelmia rakentamisesta

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI