Metsähallituksen Pentti Hyttinen jättää tehtävänsä - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsähallituksen Pentti Hyttinen jättää tehtävänsä

Pääjohtaja Pentti Hyttinen vetäytyy tehtävästään läheisen vakavan sairastumisen vuoksi. Sijaisena aloittaa Tuomas Hallenberg.
Jarkko Sirkiä
Pentti Hyttinen jättää Metsähallituksen pääjohtajan tehtävän.

Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen jättää tehtävänsä. Hän ilmoitti asiasta tänään Twitterissä.

"Läheiseni vakavan sairastumisen vuoksi tarvitsen ajankäyttööni joustoa enemmän kuin mitä tämä työ mahdollistaa. Lämmin kiitos kaikille erinomaisesta yhteistyöstä", hän kirjoittaa.

Hyttinen ilmoitti erostaan hetkeä ennen Metsähallituksen hallituksen kokousta. Kokouksen asialistalla oli Hyttisen johtamistapaan liittyvät ongelmat.

Hyttinen on toiminut Metsähallituksen pääjohtajana vuodesta 2016. Hyttisen nimityksestä syntyi kohu, sillä tuolloin maatalous- ja ympäristöministerinä toiminut Kimmo Tiilikainen (kesk.) syrjäytti pääjohtajan tehtävää aiemmin hoitaneen Esa Härmälän.

Nimitysasiaa puitiin tuolloin muun muassa keskustan eduskuntaryhmässä. Se antoi asiasta Tiilikaiselle vakavan varoituksen.

Aiemmin Hyttinen on toiminut muun muassa Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana. Vuonna 2015 hän joutui väistymään kyseisestä tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Taustalla olivat vakavat ongelmat maakuntaliiton työilmapiirissä.

Hyttisen toimikausi Metsähallituksessa olisi kestänyt vuoden 2021 elokuun loppuun.

Metsähallituksen hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen kiittää tiedotteessa Hyttistä kuluneista kolmesta työvuodesta.

"Tänä aikana on uuden metsähallituslain mukainen toiminta saatu hyvin liikkeelle ja tulokset puhuvat puolestaan. Viime vuosihan oli Metsähallituksen historian menestyksekkäin ihan kaikilla mittareilla. Kunnioitan Pentin päätöstä priorisoida aikaansa ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkossa."

Metsähallituksen pääjohtajan sijaisena toimii syyskuun alusta lähtien toistaiseksi johtaja Tuomas Hallenberg.

Lue myös:

Metsähallituksen pääjohtajan Pentti Hyttisen johtamista tutkitaan

Lue lisää

Ravustuskausi alkaa huomenna – ota huomioon nämä asiat ravustaessasi

Lapista löytyi todellinen raakkuvanhus, jolla on ikää jo 208 vuotta – sen elämä alkoi vuotta ennen kuin Helsingistä tuli maamme pääkaupunki tai Napoleon teki epäonnisen sotaretkensä Venäjälle

Metsähallitus jyrähtää retkeilijöille: Jos metsäpalovaroitus on voimassa, avotulta ei saa tehdä edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla

Kansallispuistojen korjausvelkaa kiritään lähivuosina kiinni kymmenillä miljoonilla euroilla