Metsä

Koskisen konserni varautuu kysynnän heikkenemiseen yt-neuvotteluilla

Henkilöstön vähennystarve on enimmillään 65 henkilöä.
Sanne Katainen
Koskisen puunjalostuskonserni työllistää yli 1000 henkilöä.

Koskisen konserni varautuu kysynnän heikkenemiseen yt-neuvotteluilla. Henkilöstön vähennystarpeeksi on arvioitu enimmillään 65 henkilöä.

Toimitusjohtaja Jukka Pahta kertoo, että Koskisen konserni jatkaa muutosohjelmaa, jonka tavoitteena on parantaa yhtiön kilpailukykyä ja kannattavuutta. Nyt kerrotut yt-neuvottelut koskevat lähinnä yhtiön levyteollisuutta.

"Maailman kauppatilanne vaikuttaa myös sahaukseen. Siellä kuitenkin kysyntä vielä riittää. Epävarmuus näkyy lähinnä hinnoissa."

Viimeisen kahden vuoden aikana Koskisen konsernissa on toteutettu monia yhtiön toiminnan, kilpailukyvyn ja kannattavuuden kannalta keskeisiä hankkeita.

Liiketoimintoja ja rahoitusta on uudelleen järjestetty, henkilöstön kanssa on toteutettu monia kehitys- ja työhyvinvointihankkeita. Kesällä yhtiön Taloteollisuus myytiin konsernin ulkopuoliselle pääomasijoittajalle.

”Omista aktiivisista toimistamme huolimatta käynnissä oleva maailmanpoliittinen kuohunta ja kauppapoliittiset taistot lisäävät merkittävästi epävarmuutta. Tämä heijastuu meille keskeisiin markkinoihin ja tehtaidemme tilauskantaan”, toteaa Pahta.

Pahtan mukaan Koskiselle on olennaista varautua heikkenevään markkinaan hyvissä ajoin. Tavoitteena on sopeuttaa tuotantoyksiköiden kapasiteettia, sekä vahvistaa kustannuskilpailukykyä vastaamaan markkinoiden kysyntä- ja hintapaineeseen.

Koskisen on puunjalostuksen monialayritys, joka työllistää yli 1 000 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli 269 miljoonaa euroa viime vuonna. Viennin osuus oli 56 prosenttia.

Koskisen tuotantolaitokset sijaitsevat Järvelässä, Hirvensalmella, Venäjällä ja Puolassa. Konsernin puunhankinnasta vastaa Koskitukki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalainen metsäjätti BillerudKorsnäs aloittaa säästökuurin – jopa 300 voi joutua lähtemään

Sandvik aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa voi vähentyä 50 henkilötyövuotta

KSML: Traktorivalmistaja Valtra käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – varautuu markkinatilanteen muutoksiin

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI